ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Η σύγκριση με τα ελληνικά ΜΜΕ απλώς προκαλεί θλίψη…


Σήμερα η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.com δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της τις φωτογραφίες των 67 παιδιών που σκοτώθηκαν στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό στον πρόσφατο πόλεμο. Ο τίτλος.. γράφει: «Αυτό είναι το τίμημα του πολέμου».
Νομίζω ότι συγκλονιστικά πρωτοσέλιδα όπως αυτό, περνάνε στην Ιστορία του Τύπου. Όχι μόνο γιατί συνιστά υπόδειγμα για το σημαίνει να έχει πολιτική παρέμβαση ένα ΜΜΕ. Ούτε μόνο γιατί υπερασπίζεται τις αξίες της ανθρωπιάς και της ειρήνης. Κατά τη γνώμη μου, το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό το πρωτοσέλιδο έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την «εθνική γραμμή» του Ισραήλ αλλά και τις πεποιθήσεις της μεγάλης πλειονότητας της ισραηλινής κοινωνίας. Θέλει θάρρος να βγάλεις τέτοια πρώτη σελίδα.
Κανένα όμως ΜΜΕ δεν κάνει τη διαφορά αν απλώς δημοσιεύει ό,τι όλα τα άλλα, καμία αλλαγή στις συνειδήσεις δεν έρχεται χωρίς σύγκρουση με τις κατεστημένες πεποιθήσεις.
(Η σύγκριση της Haaretz με τα ελληνικά ΜΜΕ απλώς προκαλεί θλίψη…)