ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Να μην περάσει η κανονικότητα του Μητσοτάκη!


Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Πώς κατάφερε η χούντα να παραμείνει εφτά χρόνια στην εξουσία, να ρημάξει ζωές, σώματα και συνειδήσεις; Να βάλει μια ολόκληρη χώρα στον γύψο και να τη βιάζει καθημερινά με την ησυχία της,.. παρέα με τους Τομ Πάπας, τους Αμερικανούς, την εξωνημένη ολιγαρχία και τα παρακρατικά παράσιτα;
Με τη διά πυρός και σιδήρου αποδοχή από την κοινωνία της παντοδυναμίας της -έτσι τα κατάφερε. Με την εμπέδωση της βεβαιότητας ότι τίποτε δεν γίνεται, όποιος κουνιέται τρώει το κεφάλι του, οι συνταγματάρχες είναι παντοδύναμοι. Καλλιεργώντας δηλαδή συστηματικά με τα αποτρόπαια έργα και τη μονοφωνική προπαγάνδα την κανονικότητα της κοινωνικής απόγνωσης.
Η επιδίωξη μιας τέτοιας κανονικότητας δεν καταργήθηκε μαζί με τη χούντα. Εξάλλου, για να είμαστε δίκαιοι, δεν την είχε εφεύρει η χούντα. Η βία, η νοθεία, οι εξορίες, οι φυλακές και οι δολοφονίες, που επεδίωκαν να εμπεδώσουν ως κοινή αλήθεια ότι τίποτε δεν γίνεται, χαρακτήριζαν το πρόσωπο της Δεξιάς και πριν από τη χούντα.
Και ενώ είχε για κάποια χρόνια διαφανεί ότι η επιδίωξη μιας τέτοιας μοχθηρής κανονικότητας είχε εκμετρήσει το ζην, ήρθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να την επαναφέρει στη ζωή. Και στη ζωή της χώρας. Και στη ζωή μας. Με άλλα μέσα φυσικά, εξίσου όμως, αν όχι περισσότερο, αποτελεσματικά από τα άρματα μάχης και τα γαβγίσματα του Παπαδόπουλου.
Με τον απηνή βομβαρδισμό από τα συστημικά ΜΜΕ, πρώτα - πρώτα, που οδηγούν στην πεποίθηση ότι η αλήθεια δεν πρόκειται ποτέ να φτάσει στον πολίτη. Με την παγερή αδιαφορία του Μαξίμου για καταγγελίες που αφορούν το πάρτι με το δημόσιο χρήμα. Τη μια μέρα αποκαλύπτεται ο αμορτισέρ που διαθέτει μάσκες, την άλλη μέρα ανατίθεται σε μανάβη να διαθέσει είδη υγιεινής, εμπεδώνοντας έτσι την πεποίθηση ότι, αν οι δράστες αισθάνονται άτρωτοι, τότε είναι άτρωτοι. Με τις αλλαγές εκλογικών νόμων, τις κατά συρροή δημοσκοπήσεις, τις δολοφονίες χαρακτήρα, τα ειδικά δικαστήρια, τις εκδικητικές διώξεις, τον απροκάλυπτο κομματισμό, τις χυδαίες εξυπηρετήσεις, που δίνουν στην κοινωνία το σήμα του Δάντη: Αφήστε έξω κάθε ελπίδα!
Μ’ αυτούς και άλλους χίλιους τρόπους, από τους οποίους εντιμότεροι ο τρόπος του γνωστού σκηνοθέτη, του γνωστού τηλεπαρουσιαστή και του σπιτιού του Βολταίρου, επιχειρείται να επιβληθεί η νέα κανονικότητα. Της απόγνωσης, του τίποτε δεν γίνεται, της κοινωνικής ακινησίας, του δεν θα δει ποτέ ξανά κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Για να χτίσουν χωρίς αντίσταση το καθεστώς των ονείρων τους. Που πάει να πει ότι έχουμε πόλεμο. Και η Αριστερά θα χρειαστεί όλη την υπομονή, την επιμονή, τη λογική, και την ευαισθησία της, για να μην περάσει η κανονικότητα του Μητσοτάκη.

- από την Αυγή της Κυριακής