ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

Προς γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας


Τις θυμάστε τις δέκα εθελόντριες νοσηλεύτριες από την Κρήτη που πήγαν να συνδράμουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης; Θυμάστε την επικοινωνιακή εκμετάλλευση της κίνησής τους από τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τη λίστα Πέτσα; Θυμάστε τα ρεπορτάζ και τα αφιερώματα όταν τα δέκα αυτά κορίτσια πήγαν στη Θεσσαλονίκη;.. Φυσικά και τα θυμάστε, αφού όλα τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω τους και έγιναν πρώτο θέμα.
Μόνο που τώρα που έληξε η περίοδος του εθελοντισμού και επέστρεψαν στην Κρήτη, η είδηση χάθηκε στα ψιλά της ενημέρωσης. Δώδεκα μέρες κράτησε το επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης και οι νοσηλεύτριες άφησαν πίσω τους το Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και σιωπηλά γύρισαν στις θέσεις τους στην Κρήτη.
Μόνο που τα προβλήματα του συγκεκριμένου νοσοκομείου δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς, εκτός από την ολοκλήρωση της δωδεκαήμερης απόσπασης των δέκα νοσηλευτριών, χθες έληξαν και οι συμβάσεις 25 ακόμη μελών του νοσηλευτικού προσωπικού στο Ιπποκράτειο. Σύνολο 35 άτομα μείον από σήμερα για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, που εδώ και καιρό μοιάζει να λειτουργεί σε εμπόλεμη κατάσταση. Αυτή κι αν είναι επιτυχία για την κυβέρνηση και το κατά τα άλλα λαλίστατο γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που ήθελαν να μας πείσουν πως με τον εθελοντισμό κάποιων ανθρώπων μπορούν να κρύψουν τις δικές τους εγκληματικές επιλογές.
Το είπαμε τότε. Θα το ξαναπούμε και τώρα. Η πανδημία και η υγειονομική κρίση μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με προσλήψεις και γενναία στήριξη του ΕΣΥ και όχι με αστείες συμβάσεις και εθελοντές. Δεν το κατάλαβαν τότε και δεν πρόκειται να το καταλάβουν και τώρα. Για τον απλούστατο λόγο πως αυτές οι λύσεις βρίσκονται εκτός της λογικής τους. Με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να γονατίζουν και αυτοί να μένουν κρυμμένοι πίσω από τον φερετζέ της ιδεολογίας τους.

Πέτρος Κατσάκος / Aυγή (02.12.2020)