ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Εφημερίδα «Δημοκρατία»: Δύο συμβάσεις, από ΗΔΙΚΑ και ΕΟΔΥ, για την καταγραφή των κρουσμάτων

Επανέρχεται σήμερα η εφημερίδα "Δημοκρατία" στην υπόθεση των δύο διαφορετικών συστημάτων καταγραφής των κρουσμάτων κορονοϊού. Συγκεκριμένα, παρουσιάζει τα έγγραφα δύο συμβάσεων για δύο συστήματα καταγραφής που υπεγράφησαν με διάφορα 32 ημερών από τον ΗΔΙΚΑ και στη συνέχεια από τον ΕΟΔΥ.
Η εφημερίδα εκτιμά ότι εξ αιτίας των δύο συστημάτων.. «χάθηκε το μέτρημα».
Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας κ. Παν. Αρκουμανέας δεν είχε αρνηθεί την ύπαρξη της σύμβασης, ωστόσο χαρακτήρισε «απαράδεκτα τα κακόβουλα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου» που αφορούσαν την καταγραφή των κρουσμάτων.
Τόνισε πως υπάρχει ένα και μοναδικό κέντρο καταγραφής, το εθνικό μητρώο ασθενών COVID, απαντώντας στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μη έγκυρη καταμέτρηση των κρουσμάτων. Όσον αφορά τις ιδιωτικές συμβάσεις που αναφέρονται στα ίδια δημοσιεύματα είπε ότι από τις 2 Ιουνίου 2020 υπάρχει αναρτημένη στη Διαύγεια συγκεκριμένη σύμβαση που αφορά τις ΚΟΜΥ και ότι αυτές οι κινητές μονάδες καταγραφής αναφέρονται στο ΕΟΔΥ. Τέλος τόνισε ότι «όλα αυτά βλάπτουν την προσπάθεια σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για την πανδημία στη χώρα».
Χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτες και τις καταγγελίες περί «σκοτεινών» συμβάσεων του ΕΟΔΥ με ιδιωτικές εταιρείες. «Φαντάζομαι ότι εννοούν τη σύμβαση στις 2 Ιουνίου 2020 που έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στην πλατφόρμα της Κομισιόν και αφορά το ηλεκτρονικό σύστημα συμβάντων των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ), που καταχωρούν τα δεδομένα στο μοναδικό αρχείο που υπάρχει για τους ασθενείς COVID-19».