ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Ο Πέτσας ντύθηκε Άγιος Βασίλης...

Η απόπειρα χειραγώγησης των ΜΜΕ από την Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζεται με νέες διατάξεις κρυμμένες πίσω από ευρωπαϊκή οδηγία. Ο κ. Πέτσας ντύθηκε Άγιος Βασίλης με γαλάζια στολή και μοιράζει πλουσιοπάροχα δώρα σε λίγους κι εκλεκτούς. Πλουσιοπάροχα δώρα για τους καναλάρχες, αμπαλαρισμένα με την απαλλαγή τους από κάθε οικονομική υποχρέωση.. έναντι της πολιτείας και με κορδέλα ακόμα πιο άγριες μορφές ευέλικτης εργασίας, μείωση του αριθμού των εργαζομένων στα ΜΜΕ και μαζικές απολύσεις. 
Τα παραπάνω αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο Μάριος Κάτσης, Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η Νατάσα Γκαρά αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
"Την ώρα που η κοινωνία και το ΕΣΥ στενάζουν κι απαιτούν ουσιαστική ενίσχυση, την ώρα που η πανδημία καλπάζει και η οικονομία καταρρέει, την ώρα που οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν γίνει «λάστιχο», ο «επιτελικός» κ. Μητσοτάκης ενισχύει τους καναλάρχες.
Δεν έφταναν τα εκατομμύρια των «Λιστών Πέτσα», ούτε η απαλλαγή από την πληρωμή των δόσεων για τις τηλεοπτικές άδειες, ούτε όμως και οι φοροαπαλλαγές στις διαφημίσεις ή η απαλλαγή από τη δήλωση πόθεν έσχες. Για τους καναλάρχες, λοιπόν, προβλέπονται 96 δόσεις αποπληρωμής των οφειλών για τις άδειες, ενώ οι πολίτες με τον πτωχευτικό που ψήφισε η ΝΔ θα χάνουν απευθείας το σπίτι τους.
Επίσης, για τη δόση του 2020 δεν θα πληρώσουν ούτε ευρώ απολαμβάνοντας γενναίες εκπτώσεις, έως και 98,6% στο ποσό που οφείλουν, αρκεί να έχουν αγοράσει…μονταζιέρες ή να έχουν επενδύσει σε πρόγραμμα και παραγωγή - τα αυτονόητα για κάθε κανάλι δηλαδή…
Ο σάκος του κ. Πέτσα έχει καλούδια και για τη Digea, το «τέκνο» των καναλαρχών, στην οποία χαρίζονται φόροι!
Βέβαια, τα δωράκια δεν σταματούν εδώ. Μποναμά θα πάρουν και τα «γαλάζια παιδιά» στην ΕΡΤ, αφού προβλέπονται παχυλοί μισθοί για τη Διοίκηση, και αθρόες προσλήψεις «γαλάζιων μισθοφόρων». Τελικά, η ΕΡΤ που κάποτε ήταν ακριβή για τη ΝΔ, και το ανταποδοτικό τέλος επιβάρυνε τους πολίτες, όπως έλεγαν, μια χαρά αξιοποιείται σήμερα για να πληρώνονται νέα «Golden Boys».
Κύριε Πέτσα, σας καλούμε να προσγειωθείτε από τις Βερσαλλίες στη δύσκολη ελληνική πραγματικότητα και να αποσύρετε τις προκλητικές για την κοινωνία διατάξεις. "