ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

«Οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη είναι όλες κατειλημμένες»

Κ. Ζέρβας: Μεγάλο πρόβλημα και στα κοιμητήρια

«Οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη είναι όλες κατειλημμένες, όταν ανοίγει μια σημαίνει είτε ότι έκαναν κάποιο θαύμα οι γιατροί και πήρε εξιτήριο ο ασθενής είτε ότι κατέληξε», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας μεταφέροντας την κατάσταση στην πόλη. Το ιικό φορτίο στην πόλη παραμένει υψηλό,.. ενώ σημείωσε ότι εκτός από την κακή κατάσταση στα νοσοκομεία, δεν είναι καλή ούτε και στα κοιμητήρια, που αποδεικνύει την κρισιμότητα.
Mιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 παραδέχθηκε πως υπήρξε μια καθυστέρηση μιας εβδομάδας το κλείσιμο στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας όμως ότι αυτή τη στιγμή δεν έιναι η ώρα για ευθύνες, αλλά πρέπει να δείξουμε πλέον, καλά αντανακλαστικά με όλη την εμπειρία που διατίθεται ώστε να υπάρχει καλύτερη παρέμβαση.
Επίσης, όπως είπε, το βαρύ ιικό φορτίο δεν βρίσκεται μόνο στην πόλη, αλλά κυρίως σε μικρότερες συνοικίες, που διατηρούν άλλες συμπεριφορές. Σημείωσε επίσης, ότι είναι εμφανής μια κόπωση των πολιτών, κυρίως ψυχολογική.
Εμμένοντας στην επιβάρυνση αυτή στους πολίτες, τόνισε ότι πολλοί ανησυχούν για την επόμενη μέρα για την εργασία τους αλλά και την οικονομία ενώ και τα παιδιά έχουν κουραστεί. Το άνοιγμα της οικονομίας, πρέπει να γίνει με 100% ασφάλεια, σχολίασε ο δήμαρχος. «Αν κάνουμε κάτι λάθος τα νούμερα σε μικρό διάστημα θα χειροτερέψουν ακόμη και μέσα στον Δεκέμβριο», σημείωσε. «Πρέπει να προσέξουμε την αναζωπύρωση και να αποφύγουμε συνωστισμούς στις γιορτές», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.