ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Το Γκραν Πρι του Σακίρ στην ΕΡΤ


Πέντε μόλις μέρες μετά το δραματικό Γκραν Πρι του Μπαχρέιν η Formula 1 συνεχίζει στην ίδια ακριβώς τοποθεσία για τον 16ο και προτελευταίο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2020, το Γκραν Πρι του Σακίρ (από το όνομα της ερήμου στο οποίο είναι χτισμένο το Διεθνές Σιρκουί του Μπαχρέιν).
Αυτήν τη φορά, ο αγώνας θα διεξαχθεί στην εξωτερική, ταχύτερη χάραξη.. της πίστας, μήκους μόλις 3,5 χιλιομέτρων, όπου οι χρόνοι, ιδίως στις κατατακτήριες δοκιμές, αναμένεται ότι θα πέσουν κάτω από το 1 λεπτό.
Οι ελεύθερες δοκιμές 1, 2 και 3 του Γκραν Πρι του Σακίρ θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ Sports μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX. Οι κατατακτήριες δοκιμές και ο αγώνας θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ1 και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ.
Ο αγώνας θα μεταδοθεί την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020, στις 19:10. Το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για 7 ημέρες στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ.
Στην περιγραφή και στον σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένος στο στούντιο της ΕΡΤ, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr».
Το μεγάλο θέμα μετά τον περασμένο αγώνα παραμένει η επιβίωση του Ρομάν Γκροζάν ύστερα από το τρομακτικό ατύχημα που είχε στην εκκίνηση. Μια επιβίωση που, εκτός από τις ευτυχείς συγκυρίες, οφείλεται στην τεράστια πρόοδο που έχει κάνει η Formula 1 στους τομείς της ασφάλειας τις τελευταίες 4 δεκαετίες.
Ωστόσο, την αμέσως επόμενη μέρα του Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, προέκυψε ένα άλλο μεγάλο θέμα με τη θετική διάγνωση του Λιούις Χάμιλτον στη νόσο Covid-19. O επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής είναι έκτοτε σε απομόνωση και θα αναγκαστεί να χάσει το Γκραν Πρι του Σακίρ. Τη θέση του κλήθηκε να αναλάβει ο Τζορτζ Ράσελ της Williams, o οποίος αποτελεί μέλος του προγράμματος νεαρών οδηγών της Mercedes (εξάλλου, το 2018 ήταν αναπληρωματικός οδηγός της). Όπως είναι αναμενόμενο, η προσοχή του κόσμου θα είναι στραμμένη πάνω του, καθώς όλοι περιμένουν να δουν τι θα κάνει ο φέρελπις Βρετανός με το ταχύτερο αυτοκίνητο της τελευταίας επταετίας. Τη θέση του Ράσελ στη Williams θα πάρει ο Τζακ Άιτκεν, αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας, ενώ αυτή του Γκροζάν στη Haas (o Γάλλος αναρρώνει με ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και θα χάσει το Γκραν Πρι του Σακίρ) ο αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας Πιέτρο Φιτιπάλντι, εγγονός του δις παγκόσμιου πρωταθλητή, Έμερσον.

ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΤΟΥ ΣΑΚΙΡ - ΩΡΑΡΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020
Ελεύθερες Δοκιμές 1: 15:30-17:00 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)
Ελεύθερες Δοκιμές 2: 19:30-21:00 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)
Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020
Ελεύθερες Δοκιμές 3: 16:00-17:00 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)
Κατατακτήριες Δοκιμές: 19:00-20:00 (ΕΡΤ1)
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020
Αγώνας: 19:10 (ΕΡΤ1)