ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Ο Κοττάκης, ο Μπαμπινιώτης και ο «εξυπνάκιας» σκιτσογράφος...

Υπερασπίζεται «όσους ασχολούνται συστηματικώς με την Ελληνικότητα» (και οι οποίοι βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με ειρωνείες) στο άρθρο στην Εστία, ο Μανώλης Κοττάκης.
«Ίχνος συμπαθείας από το ''σύστημα''», γράφει για τον Γιάννη Σμαραγδή που έκανε ταινίες τις ζωές σπουδαίων Ελλήνων, ενώ ανάλογη αναφορά γίνεται στο κείμενο για.. τον Σταμάτη Σπανουδάκη και τον Γιώργο Μπαμπινιώτη. Σχετικά με τον τελευταίο αφήνει αιχμές (αν αυτό δεν είναι επίθεση) για «κυριακάτικη εφημερίδα, η οποία διακρίθηκε στο παρελθόν για τους αγώνες της για τη γλώσσα».
O Kοττάκης δεν κατονομάζει την εφημερίδα, αλλά προφανέστατα είναι η Καθημερινή και αναφέρεται στο ειρωνικό σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου για το όνομα του Γιώργου Μπαμπινιώτη (δείτε ΕΔΩ). Ο αρθρογράφος επίσης δεν κατονομάζει, αλλά υπονοεί, τον σκιτσογράφο, τον οποίο χαρακτηρίζει «εξυπνάκια». Αναφέρει:
«Ενόχλησε την εφημερίδα ότι ο καθηγητής αντέδρασε στην καθολική υιοθέτηση αγγλικών όρων όπως lockdown, delivery, take away, click away. Και αντί να του κάνει κριτική ουσίας –υπάρχουν πράγματα για να ειπωθούν– τον ειρωνεύτηκε για το επώνυμό του. Επειδή στα ιταλικά (bambini) σημαίνει ''μωράκια''».
Και προσθέτει για τον σκιτσογράφο της Καθημερινής: «Πού να ήξερε ο εξυπνάκιας που το διέπραξε ότι Μπαμπινιώτης είναι αυτός που έλκει την καταγωγή από το χωριό ‘‘Μπαμπίνι Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας’’ και πως το όνομα της κοινότητας αυτής είναι πράγματι κατάλοιπο της ιταλικής επιρροής περασμένων αιώνων. Έτσι ευρέθη η εύκολη λύση: Ειρωνείες και κατηγορίας για "Μπαμπινιωτισμό"»
Και ο Πετρουλάκης

Σημειώνουμε, ότι σατιρικό σκίτσο για τις παρεμβάσεις του Γιώργου Μπαμπινιώτη σχετικά με ξενικούς όρους, έκανε με το παρακάτω σκίτσο και έτερος γελοιογράφος της Καθημερινής, ο Ανδρέας Πετρουλάκης.
 
 
 
 
- από το μπλογκ του Harddog