ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Στα δικαστήρια η λειτουργία του «Κόκκινου» Θεσσαλονίκης

Επεισοδιακή ήταν, όπως φαίνεται, η αλλαγή συχνότητας του κομματικού ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» στη συμπρωτεύουσα. Όπως αναφέρει έγγραφο του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, τον Ιανουάριο του 2019 η Left Media Α.Ε. που λειτουργεί τον (Αθηναίο) 105.5 Στο Κόκκινο κατήγγειλε την εταιρεία Ραδιοτηλεοπτική Εξπρές Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. που.. λειτουργούσε τον 93.4 Στο Κόκκινο για «παράνομη χρήση διακριτικού τίτλου».
Ο φορέας του «105.5» υποστηρίζει ότι ο αντίστοιχος του «93.4» συνέχισε να χρησιμοποιεί τον τίτλο «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης» και μετά την λήξη της πενταετούς σύμβασης συνεργασίας μεταξύ τους, που ήταν σε ισχύ από τον Νοέμβριο του 2013, παρά την σύναψη νέας σύμβασης με την εταιρεία «Κόμνης Αθανάσιος και ΣΙΑ Ε.Ε.» τον Ιανουάριο του 2019, που λειτουργεί τον (τωρινό) 91.4 Στο Κόκκινο.
Από την πλευρά της η «Ραδιοτηλεοπτική Εξπρές» υποστηρίζει πως την επιλογή του διακριτικού τίτλου την έκανε η ίδια, ανεξάρτητα από την συνεργασία της με τον Αθηναίο «Κόκκινο» και για όλο τον νομό Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας ως παράνομη την αλλαγή ονόματος του «91.4» και την δικτύωσή του με τον «105.5».
Η «Left Media» έκανε προσφυγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ζητώντας από την «Ραδιοτηλεοπτική Εξπρές» να «υποχρεωθεί προσωρινά να πάψει την παράνομη και αυθαίρετη χρήση του διακριτικού τίτλου «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και να μην την επαναλάβει στο μέλλον», καθώς η ίδια «έχει κατοχυρώσει από το έτος 2006 το ημεδαπό σήμα «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και συνεπώς είναι αποκλειστική δικαιούχος του ως άνω καταχωρημένου σήματος». Η αίτηση ωστόσο απορρίφθηκε καθώς, όπως αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου, η καταχώρηση του επίμαχου σήματος δεν έχει γίνει από την «Left Media» αλλά από φυσικό πρόσωπο.
Το ΕΣΡ απέφυγε να αποφασίσει για τις καταγγελίες των δύο ραδιοσταθμών μέχρι την επίλυση των διαφορών τους στα αστικά δικαστήρια. Στους 93.4 τους τελευταίους μήνες εκπέμπει ξανά ο Μύθος FM, με «έντεχνη» μουσική, έχοντας δηλώσει στην Ανεξάρτητη Αρχή «προσωρινή αλλαγή διακριτικού τίτλου». Από την άλλη ο 91.4 Στο Κόκκινο συνεχίζει να εκπέμπει κανονικά, το όνομά του όμως στα «χαρτιά» παραμένει «91,4 Στο Μωβ».

- από το e-tetradio