ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Αυξάνονται και πληθύνονται τα οικονομικά σάιτ

Αυξάνονται, πληθύνονται και... ενδυναμώνονται τα οικονομικά σάιτ. Η σπουδή των εκδοτών για τις οικονομικές ιστοσελίδες (αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι γύρω στις 70) έχει ως αιτία το μοίρασμα του ευρωπαϊκού πακέτου στήριξης από όπου η μιντιακή αγορά προσδοκά ότι θα λάβει κομμάτι μετά τη διανομή των κονδυλίων της ΕΕ
***
Από χθες στον διαδικτυακό.. αέρα βρίσκεται το νέο οικονομικό site της Καθημερινής, το moneyreview.gr, για «την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, το χρηματιστήριο και τις αγορές, τα δημόσια οικονομικά και τη φορολόγηση, την εργασία, τον τουρισμό, τις νέες τεχνολογίες και την ενέργεια».
***
Επιστρατεύοντας μια «δυναμική ομάδα καταρτισμένων δημοσιογράφων, εξειδικευμένων στους βασικούς τομείς της ελληνικής και διεθνούς οικονομίας», το οικονομικό site της Καθημερινής αποσκοπεί στην ακρίβεια και αξιοπιστία, μέσα από εκτενή ειδησεογραφία, χρηστικές πληροφορίες, πρωτογενείς αναλύσεις και ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, newsletters, videos και podcasts. 
.***
Την ίδια ώρα το newmoney.gr, του ομίλου του "Πρώτου Θέματος", όπου επικεφαλής έχει αναλάβει ο έμπειρος Αλέξανδρος Κασιμάτης, ενισχύεται διαρκώς με δημοσιογράφους ενώ στο στελεχιακό του δυναμικό προστέθηκε πρόσφατα και ο Σπύρος Σεραφείμ που έφυγε από το ethnos.gr.
**
Παρεπιμπτόντως στο συγκρότημα Σαββίδη ετοιμάζεται και η επάνοδος του σάιτ της Ημερησίας. Θυμίζουμε ότι μετά το λουκέτο στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής είχαν αποχωρήσει περισσότεροι από 40 εργαζόμενοι με τους υπόλοιπους να αξιοποιούνται στο ehnos.gr και την οικονομική ιστοσελίδα imerisia.gr που προς το παρόν υφίσταται μόνο στο fb ανεβάζοντας ειδήσεις από την ηλεκτρονική έκδοση του "Εθνους".
***
Mετά το λουκέτο και στην εβδομαδιαία έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο εκδότης Θανάσης Μαυρίδης είχε γνωστοποιήσει ότι θα μεταφέρει στο ίντερνετ τις οικονομικές σελίδες του Liberal Markets. ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες των Τυπολογιών σχεδιασμός για οικονομικό σάιτ υπάρχει και στον όμιλο της 24Media.