ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

Φάμελλος: H κυβέρνηση γνώριζε για την έκρηξη κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και δεν πήρε μέτρα

Στην καταγγελία ότι η κυβέρνηση ήταν ενήμερη από τα μέσα Οκτωβρίου για την έκρηξη κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και δεν πήρε έγκαιρα μέτρα προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Επικαλέστηκε δε σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός με φορείς της πόλης και λοιμωξιολόγους στις 19 Οκτωβρίου, όπου τέθηκε το θέμα της αύξησης των κρουσμάτων,.. ένα φαινόμενο που παρατηρούνταν από τις 15 του ίδιου μήνα, αλλά δεν έκανε τίποτα, όπως είπε. Σημείωσε επίσης ότι υπήρξαν προβλήματα καταγραφής και ιχνηλάτησης.
Ο κ. Φάμελλος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ΘΕΜΑ 104.6 και τον Γιάννη Πρετεντέρη. κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία στη διαχείριση του προβλήματος στη Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας επίσης ότι λόγω ιδεοληψίας δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ, ούτε με ΜΕΘ, ούτε με προσλήψεις, αλλά και χωρίς να αξιοποιήσει δομές, που υπάρχουν.
«Ακόμα και τώρα δεν υπάρχουν βοηθοί νοσηλευτές στα νοσοκομεία της πόλης, οι δε πολίτες δεν έχουν να απευθυνθούν σε δομές εάν βρεθούν στην ανάγκη», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση οι πολίτες πρέπει να τηρούν απολύτως τα μέτρα. Επισήμανε επίσης ως μεγάλο πρόβλημα στην ύπαιθρο του νομού Θεσσαλονίκης το γεγονός ότι έχουν κλείσει ιατρεία για να μεταφερθούν οι γιατροί στο κέντρο και στις μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες,
Ο κ. Φάμελλος επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της επιτροπής των επιστημόνων, λέγοντας ότι η διαφάνεια είναι αναγκαία.