ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Εμβόλιο Pfizer: «Φρένο» στις 100 εκατ. δόσεις μέσα στο 2020

Τι λέει η Wall Street Journal 

Οι μετοχές της Pfizer Inc. κατέγραψαν πτώση κατά 3,1% την Πέμπτη μετά τη δημοσίευση μιας έκθεσης, σύμφωνα με την οποία, ο φαρμακευτικός κολοσσός αναμένει να αποστείλει μόνο τα μισά εμβόλια κατά της COVID-19 φέτος από αυτά που είχε αρχικά προγραμματίσει.
Η Wall Street Journal ανέφερε ότι τα προβλήματα της αλυσίδας..

εφοδιασμού πρώτων υλών για την παραγωγή του εμβολίου, προκάλεσαν ζημιά στη φαρμακοβιομηχανία που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των εμβολίων που αναμένεται να αποστείλει παγκοσμίως φέτος από 100 εκατομμύρια σε 50 εκατομμύρια. Η Pfizer αναπτύσσει το εμβόλιό της μαζί με τη γερμανική BioNTech SE.
Το εμβόλιο δύο δόσεων, βασισμένο σε μια τεχνολογία που ονομάζεται messenger RNA, εγκρίθηκε για χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτήν την εβδομάδα και έχει επίσης υποβληθεί για έγκριση έκτακτης ανάγκης από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Μια κλινική δοκιμή 44.000 συμμετεχόντων έδειξε ότι η λήψη ήταν 95% αποτελεσματική στην πρόληψη του συμπτωματικού Covid-19.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η αύξηση της παραγωγής συστατικών που απαιτούνται για την παρασκευή του εμβολίου αποδείχθηκε δύσκολη τον περασμένο μήνα, ωστόσο η εταιρεία δεν είπε πού προέκυψαν οι ελλείψεις συστατικών.
Οι εκπρόσωποι της Pfizer δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό, ωστόσο μια εκπρόσωπός της δήλωσε αργότερα πως «η κλιμάκωση της αλυσίδας εφοδιασμού πρώτων υλών καθυστέρησε περισσότερο απ' όσο αναμέναμε», καθώς και ότι «το αποτέλεσμα των κλινικών δοκιμών του εμβολίου ήλθε επίσης κάπως αργότερα σε σχέση με τις προβλέψεις».  πηγή: topontiki