ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

“Θάψτε το”!..


Έσπασαν τα τηλέφωνα στα κανάλια, στα σάιτ και στις εφημερίδες. “Θάψτε το”, ακούστηκε να λέει ο “αόρατος” αρχισυντάκτης μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου. Η λίστα Πέτσα σαφώς και πειθάρχησε. Το θέμα της παραβίασης των μέτρων από τον τουρίστα Μητσοτάκη, την ώρα που οι υπόλοιποι, οι οποίοι δεν ζούμε στον θαυμαστό κόσμο της δυναστείας, παραμένουμε κλεισμένοι και φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε.. πέραν των ορίων της γειτονιάς μας, εξαφανίστηκε.
Την ίδια ώρα, όλο το γαλάζιο σύστημα, μιντιακό και πολιτικό, πούλησε ένα παραμύθι που μάλλον απευθύνεται σε ανθρώπους που ζουν σε κάποιον άλλον κόσμο. Παραμύθι με δύο σκέλη. Αυτό του “ανθρώπινου πρωθυπουργού”, που δεν αρνείται μια σέλφι και μια βόλτα με τη μότο κρος στον Εθνικό Δρυμό για την υπέρκομψη σύζυγο. Το δεύτερο σκέλος βασίζεται στο ότι καλά έκανε ο Μητσοτάκης και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που επέλεξε να αθληθεί και να ξεσκάσει από το Κολωνάκι στην Πάρνηθα.
Ποιο είναι το μήνυμα στους πολίτες; Η άσκηση επιτρέπεται οπουδήποτε. Πάνε οι “λογικές αποστάσεις από την οικία” του Χαρδαλιά; Πώς ακριβώς θα εμφανιστεί ο τουρίστας πρωθυπουργός να κουνήσει το δάχτυλο στους πολίτες για να τους πει ότι το lockdown θα πρέπει να παραταθεί ξανά;
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση βρίσκεται βαθύτατα εκτεθειμένη από τις αποκαλύψεις για το διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, με τη σύναψη σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία με τριπλάσιο κόστος. Εδώ η γραμμή άμυνας της λίστας Πέτσα και των κυβερνητικών είναι μόνο ψέματα. Ή, καλύτερα, η τέχνη της paralanguage, θυμίζοντας πολύ τον γνωστό πίνακα του Μαγκρίτ με την πίπα. Ωστόσο, το αν είναι ή δεν είναι θα το αποφασίσει ο εισαγγελέας που διερευνά την υπόθεση.
Μέσα στο σκοτάδι των ψεμάτων, της απόκρυψης και της προπαγάνδας, για ακόμα μια φορά οι πολίτες στα social media άναψαν το φως. Μαζί με ελάχιστα μέσα ενημέρωσης, της ΑΥΓΗΣ συμπεριλαμβανομένης. Όσο κι αν προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα, δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Δεν θα κρύβονται για πολύ ακόμα πίσω από την πανδημία και όταν θα έρθει η ώρα του ταμείου καμία λίστα Πέτσα και κανένα πληρωμένο πιστόλι δεν θα μπορέσει να προστατεύσει τον Μητσοτάκη τον Μεγαλοπρεπή. Η κοροϊδία, μα κυρίως η υπομονή, έχουν όρια.

- το κείμενο είναι του Σπύρου Ραπανάκη από την Αυγή υπό τον τίτλο «Αυτό δεν είναι μια πίπα»*
 -*από το έργο του Μαγκρίτ "Η προδοσία των εικόνων"