ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Αγριος καυγάς ανάμεσα σε βουλευτές της ΝΔ και υπουργούς

BINTEO

Αγριος καυγάς ξέσπασε ανάμεσα σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας χθες στη Βουλή, με αφορμή την απόφαση του Κωστή Χατζηδάκη να απορρίψει όλες τις τροπολογίες που κατατέθηκαν από βουλευτές στο χωροταξικό νομοσχέδιο, με τους τελευταίους να αντιδρούν έντονα, υποστηρίζοντας.. ότι είχαν διαβεβαιώσεις πως κάποιες από αυτές είναι δίκαιες και θα γίνουν δεκτές.
Συνολικά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν καταθέσει 18 τροπολογίες για την επίλυση κρίσιμων όπως έλεγαν ζητημάτων που ταλαιπωρούν τους πολίτες.
Η ανακοίνωση του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη ότι δεν θα κάνει δεκτή καμία τροπολογία προκάλεσε ένταση με τα βέλη να στρέφονται κυρίως στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος είχε και την επιμέλεια του νομοσχεδίου.
Ο βουλευτής της ΝΔ στην Αττική Γιώργος Βλάχος που υποστήριξε ότι κατά την πολύμηνη διαδικασία διαβούλευσης είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως αρκετά από τα ζητήματα θα ρυθμιστούν άρχισε να διαμαρτύρεται στον υφυπουργό Δ. Οικονόμου.
Σε πλάνο το οποίο απαθανάτισε ο τηλεοπτικός φακός ο κ. Βλάχος ανέβηκε στα υπουργικά έδρανα και σε έντονο ύφος ακούστηκε να φωνάζει σε συνεργάτες των δύο υπουργών: «Έλεος. Δεν πάει άλλο. Και η κοροϊδία έχει τα όριά της. Δεν πειράζει, ας έρθουν οι αλλαγές στο επόμενο νομοσχέδιο που θα είναι παχιές οι μύγες».
Οι φωνές του κ. Βλάχου ήταν τόσο έντονες που η συνεδρίαση διεκόπη και ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου κάλεσε τους εμπλεκομένους να περάσουν έξω.
Για το θέμα παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος συνέστησε στον υπουργό να μην απορρίπτει ελαφρά τη καρδία τις τροπολογίες κυβερνητικών βουλευτών. «Θα πρέπει να εξετάζονται οι τροπολογίες και να μην απορρίπτονται όταν κατατίθενται από κυβερνητικούς βουλευτές και αφορούν σημαντικά προβλήματα. Αντιθέτως, τυφλά θα ζητείται από τον υπουργό οι βουλευτές να ψηφίζουν…» σχολίασε.