ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

36 χρόνια δημοσιογραφικά βραβεία και υποτροφίες

Το Ίδρυμα Μπότση στην εκπομπή «Προσφέρω»

Η εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος, «Προσφέρω», που μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα.. συνολικά. Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.
Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020, στις 15:00, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μπότση, Παναγιώτης Καραγιάννης, είναι προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω».
Το κοινωφελές Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασιλείου Μπότση συστάθηκε το 1980. Εμπνευστής του Ιδρύματος ήταν ο αείμνηστος, Αθανάσιος Μπότσης, εξαιρετικός δημοσιογράφος και επιτυχημένος εκδότης με όραμα και αίσθηση καθήκοντος απέναντι στο έθνος και στην κοινωνία. Με τη διαθήκη του κληροδότησε όλη του την περιουσία στο Ίδρυμα.
Ο κ. Καραγιάννης παρουσιάζει το έργο και τις δράσεις του Ιδρύματος Μπότση. Μιλά για τα Βραβεία Δημοσιογραφίας και τις Τιμητικές Διακρίσεις που το Ίδρυμα Μπότση απονέμει κάθε χρόνο εδώ και 36 χρόνια και τα οποία έχουν καθιερωθεί ως θεσμός επιδοκιμασίας και ηθικής επιβράβευσης των δημοσιογράφων. Αναλύει το πρόγραμμα υποτροφιών, το οποίο συμβάλλει στην επιστημονική μετεκπαίδευση των δημοσιογράφων και το οποίο απευθύνεται σε νέους πτυχιούχους για μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημοσιογραφία. Επίσης, μιλά για τη μεγάλη δημοσιογραφική βιβλιοθήκη του Ιδρύματος που είναι ανοικτή σε δημοσιογράφους και φοιτητές και το ηλεκτρονικό αρχείο δημοσιευμάτων Τύπου με περισσότερα από 1.000.000 δημοσιεύματα εφημερίδων και περιοδικών.