ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Σάλος για όργιο στις Βρυξέλλες με πολιτικούς και διπλωμάτες εν μέσω lockdown

Σε σεξ - πάρτι εν μέσω lockdown, συμμετείχαν 25 άτομα σε ένα δωμάτιο πάνω από μπαρ στο κέντρο των Βρυξελλών. Η υπόθεση τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας και προκλήθηκε σάλος διεθνώς κυρίως για το γεγονός ότι ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ένας ευρωβουλευτής και πολλοί διπλωμάτες..Σύμφωνα με πληροφορίες ο ευρωβουλευτής, που τελικά παραδέχθηκε πως συμμετείχε στο πάρτι και ακολούθως παραιτήθηκε, προσπάθησε να διαφύγει κατά τον έλεγχο της αστυνομίας, ενώ επικαλέστηκε τη βουλευτική του ασυλία, κάτι που όμως δεν τον καλύπτει για τέτοιες παραβάσεις.
Πρόκειται για τον Ούγγρο ευρωβουλευτή Γιόζεφ Ζάγιερ (φωτο), ο οποίος υπέβαλε τελικά την παραίτησή του την Κυριακή, υπό το βάρος του σκανδάλου.
Ο Ζάγιερ εκτός από παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό κατηγορείται και για κατοχή ναρκωτικών.
Σύμφωνα με την εισαγγελία ο ευρωβουλευτής δεν πιάστηκε στο διαμέρισμα. Περαστικός είδε έναν άνδρα να κατεβαίνει από μια υδροροή και τον αναγνώρισε. Tα χέρια του ήταν μέσα στα αίματα και θεωρείται πιθανόν να τραυματίστηκε στη διάρκεια της επιχείρησης. Στο σακίδιό του βρέθηκαν ναρκωτικά. Ο άνδρας δεν είχε επάνω του ταυτότητα. Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στο σπίτι του όπου είπε ότι είναι ο Γιόζεφ Ζάγιερ και έχει διπλωματικό διαβατήριο.
Ο Ούγγρος- που ανήκει στο κόμμα Fidesz του Όρμπαν - εξέδωσε μια ανακοίνωση σήμερα το απόγευμα, με την οποία παραδέχεται τη συμμετοχή του στο πάρτι. «Ήμουν παρών σε αυτό το πάρτι στις Βρυξέλλες. Δεν έκανα χρήση ναρκωτικών, ζήτησα από την αστυνομία να μου κάνουν τεστ επί τόπου, αλλά δεν το έκανε. Η αστυνομία είπε ότι βρέθηκε ένα χάπι έκσταση. Δεν έχω καμία σχέση με αυτό το χάπι, δεν ξέρω ποιος το τοποθέτησε ή πώς. Έκανα δήλωση στην αστυνομία για αυτό το θέμα. Λυπάμαι που παραβίασα τους κανόνες της συνέλευσης, ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου και θα υποστώ τις κυρώσεις για αυτό».
Και στους 25, οι περισσότεροι εκ των οποίων άνδρες, επιβλήθηκαν πρόστιμα καθώς παραβίασαν τα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, δήλωσε πηγή στο Het Laatste Nieuws.
Μεταξύ των 25 υπήρχαν άλλοι δυο που επικαλέστηκαν «διπλωματική ασυλία», ο D. O.,γεννηθείς το 1977 and ο P. B., γεννηθείς το 1987, σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης.
Αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες ισχύει απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας από τις 10 βράδυ έως τις 6 το πρωί και οι συναντήσεις με άλλο ένα άτομο εκτός σπιτιού, ενώ οι εξωτερικές συναθροίσεις επιτρέπονται σε έως τέσσερα άτομα.