ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

O (θυμωμένος) Χατζηνικολάου και οι φήμες για πάμπλουτους μεγαλοεκδότες...

Ενισχύστε τις εφημερίδες τώρα, διαφορετικά πολλές θα κλείσουν άμεσα. Αυτό ανέφερε με καταγγελτικό και πολύ έντονο τρόπο (θυμωμένο θα λέγαμε!) ο Νίκος Χατζηνικολάου στο περίπου δεκάλεπτο (περί τα επτά λεπτά στο πρώτο ημίωρο και αρκετά στο δεύτερο) που αφιέρωσε
στη ραδιοφωνική εκπομπή του μιλώντας για την επείγουσα ανάγκη στήριξης των Μέσων Ενημέρωσης και ιδιαίτερα των εφημερίδων..
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην ολιγωρία τού υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ («κύριε Πέτσα, ακόμα περιμένουμε να δούμε τα μέτρα, πότε σκοπεύετε να τα πάρετε, αφού κλείσουν οι εφημερίδες;»), παρέθεσε τα ανά χώρα στοιχεία για τον τρόπο που ενισχύθηκαν οι εφημερίδες σε Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Σουηδία κ.ά., ενώ έκανε λόγο για φήμες που κυκλοφορούν («ελπίζω και εύχομαι με μην ισχύουν») ότι κάποιοι «πάμπλουτοι μεγαλοεκδότες» δεν θέλουν να υπάρχουν εφημερίδες «που διευθύνονται από πραγματικούς εκδότες». Γι αυτό το τελευταίο, η αναφορά του ήταν η εξής:
«Ελπίζω και εύχομαι να ακούνε στο Μέγαρο Μαξίμου και να παρέμβουν, να δώσουν λύση. Γιατί κυκλοφορούν και διάφορες φήμες ότι ίσως κάποιοι ισχυροί και πάμπλουτοι μεγαλοεκδότες θα προτιμούσαν να δουν τις μικρότερες εφημερίδες, δηλαδή αυτές που είναι κατ’ ουσίαν οι πιο αντικειμενικές, αυτές που δεν εξαρτώνται από συμφέροντα, αυτές που διευθύνονται από πραγματικούς εκδότες που δεν κάνουν άλλες δουλειές και δεν προωθούν άλλες δουλειές, να κλείνουν. Ελπίζω και εύχομαι να μην ισχύει αυτό και να το αποδείξει με τη στάση της, στηρίζοντας τον Τύπο, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».
- διαβάστε τη συνέχεια στο Harddog ΕΔΩ