ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Οι λογοκριτές

Ο Τύπος είναι ελεύθερος. Κάθε κυβέρνηση από τη πιο ανελεύθερη έως τη δημοκρατικότερη αυτό υποστηρίζει. Κατά βάθος όμως όλες θα προτιμούσαν να μη γράφει δυσάρεστα πράγματα. Κι όλοι προσπαθούν. Αλλες φορές με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», άλλες φορές με τον οικονομικό αποκλεισμό στον οποίο περιλαμβάνονται και οι αγωγές..
πολλών χιλιάδων ευρώ. Διαβάστε πως οργανώθηκε η λογοκρισία στη χούντα του 1967 και διασκεδάστε με τους… προσκόπους της εποχής!(...)
Το 1969 η προληπτική λογοκρισία έπαυσε να υφίσταται. Οι εφημερίδες μπορούσαν να γράφουν αρκεί να μη… γράφουν. Εάν έγραφαν κάτι που θα δυσαρεστούσε το καθεστώς υπήρχαν τα δικαστήρια για να επιβάλουν ποινές εξοντωτικές. Αρκούσε η άρση της ατέλειας χάρτου για να καταστραφεί οικονομικά μια εφημερίδα. Στις μέρες δεν υπάρχει ατέλεια χάρτου, αλλά υπάρχουν οι αγωγές. Όσο για τους… Βρυώνηδες αντικαταστάθηκαν από τα Media Shop και τα χρήματα διαφημιστικής προβολής που χρειάζεται η κάθε κυβέρνηση.
- διαβάστε περισσότερα και δείτε δημοσιεύματα και σκίτσα στο pasatempo.wordpress ΕΔΩ