ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Aκρίτα: «Δάσκαλε, το κρέας δικό σου τα κόκκαλα δικά μου»

Εν μέσω πανδημίας η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατεβάζει σε διαβούλευση ένα νομοσχέδιο που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την αντιπολίτευση καθώς προβλέπει αυστηροποίηση των προαγωγικών/απολυτηρίων, αλλά και των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,..
επαναφορά αναχρονιστικών «παιδαγωγικών» μέτρων, αλλά και ευθεία καταστρατήγηση του άρθρου 16 του Συντάγματος (δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ).
Η Έλενα Ακρίτα από την πλευρά της σχολίασε δηκτικά στο facebook το σχέδιο νόμου, υπενθυμίζοντας στην υπουργό Παιδείας πως ξέχασε να συμπεριλάβει τον ξυλοδαρμό. Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος και συγγραφέας γράφει σε ανάρτησή της :
Δάσκαλε, το κρέας δικό σου τα κόκκαλα δικά μου». Αυτό έλεγαν παλιά οι γονείς όταν πρωτοπήγαιναν το παιδί τους στο σχολείο. Να το δέρνει δηλαδή χωρίς έλεος για να ‘το κάνει άνθρωπο’. Ας ελπίσουμε ότι ο ξυλοδαρμός θα ενταχθεί άμεσα στα νέα μέτρα για την #Παιδεία2020. Είναι το μόνο που λείπει."