ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Επιπλέον 9 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ για τον κορωνοϊό

...και υποσχέσεις για διαφάνεια στην καμπάνια...

 Η ενημέρωση των πολιτών είναι ένα από τα σημαντικότερα όπλα που έχουμε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Ετσι με Κοινή Υπουργική Απόφαση η εκστρατεία επικοινωνίας και..
ενημέρωσης ενισχύεται με 9 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον και διαμορφώνεται σε 20 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, ποσό που αντιστοιχεί στο 0,29% των δημοσιονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι και τον μήνα Απρίλιο.
Εχει προβλεφθεί ρητά, λέει, η συμμετοχή στην κατανομή της συνολικής δαπάνης των τοπικών και περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κάθε κατηγορίας.
«Επίσης, στο πλαίσιο της απόλυτης διαφάνειας για την καμπάνια, το υπουργείο Οικονομικών πληρώνει απευθείας όσους συμμετέχουν και λαμβάνουν χρήματα για την καταχώρηση, προβολή ή μετάδοση του μηνύματος στο μέσο τους, χωρίς επιστροφές. Διευκρινίζεται ότι για το πρόσθετο ποσό της εκστρατείας επικοινωνίας και ενημέρωσης η αμοιβή του αναδόχου περιορίζεται στο 1%».