ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Oταν ο Τύπος κάνει σωστά τη δουλειά του...

Μια καλή μέρα για τη δημοσιογραφία

«Μπράβο, έτσι!.. Οταν οι δημοσιογράφοι κάνουν σωστά τη δουλειά τους γίνονται πράγματα». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδρασή μου όταν έμαθα ότι η κυβέρνηση αποσύρει άρον άρον το πρόγραμμα της «τηλεκατάρτισης». Και μέσα στην καραντίνα ήταν σαν να πανηγύριζα το γκολ της αγαπημένης μου ομάδας! Και αμέσως άρχισα..
να σκέφτομαι ότι αν υπήρχαν ακόμη δυο - τρία Μέσα π.χ. σαν την «Εφημερίδα των Συντακτών» θα γίνονταν περισσότερα πράγματα... Οπως το ότι ο Μητσοτάκης μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα και τον σάλο που προκλήθηκε από το άνευ προηγουμένου φιάσκο και του υπουργείου Εργασίας, αναγκάστηκε να καταργήσει το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης και να δώσει στους επιστήμονες την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.
Βέβαια το ότι φτάσαμε στο σημείο να πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά στο βασίλειο των media...
Αυτά από εμένα...
Από την πλευρά του, ο αρχισυντάκτης πολιτικού της ΕφΣυν Γιώργος Πετρόπουλος γράφει σχετικά στο fb:
«Δεν ξέρω αν ο κ. Βρούτσης θα παραιτηθεί. Δεν το περιμένω. Όπως δεν περιμένω να παραιτηθεί ο κ. Α. Γεωργιάδης που μας έβριζε το πρωί από το OPEN και την ΕΡΤ, υπερασπιζόμενος το πρόγραμμα που καταργήθηκε.
Πάντως εμείς εδώ στην ΕΦΣΥΝ έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ευχαριστημένοι. Πήραμε πάνω μας το θέμα και δικαιωθήκαμε.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους!»
Ο πολιτικός συντάκτης της ΕφΣυν Δ. Τερζής σχολίασε:
«To υπουργείο Εργασίας μόλις ανακοίνωσε ότι ΑΚΥΡΩΝΕΙ την διαδικασία των voucher.
Είναι μια καλή μέρα για την δημοσιογραφία. Μια υπέροχη μέρα για την ΕΦ.ΣΥΝ.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους.»