ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Πρόγραμμα για την προσωπική ασφάλεια των δημοσιογράφων

Στο διαδικτυακό πρόγραμμα κατάρτισης του διεθνούς Ιδρύματος ThomsonFoundation, για την προσωπική ασφάλεια των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της πανδημίας Covid-19 μπορουν να συμμετέχουν δωρεάν όσοι το επιθυμούν. Στο πρόγραμμα έχουν συνεργαστεί η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και η οργάνωση DartCentreEurope, βάσει των δημοσιογραφικών εμπειριών..
από τις επιδημίες Sars και Εbola του παρελθόντος.
Η κατάρτιση γίνεται στα αγγλικά και έχει διάρκεια 4 ώρες. Διδάσκουν:
  • DeborahKelly, Διευθύντρια Επιμόρφωσης και Επικοινωνίας του Ιδρύματος Thomson με εμπειρία 30 χρόνων και πλέον ως δημοσιογράφος και διευθύντρια σε βρετανικούς και διεθνείς ενημερωτικούς οργανισμούς, όπως το BBC, AlJazeera, ITV και ΤhomsonReuters.
  • ErnestSagaga, Επικεφαλής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Προσωπικής Ασφάλειας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.
  • JoelWhittaker, Επικεφαλής της Ομάδας Υψηλού Κινδύνου ITN, του διεθνούς ενημερωτικού οργανισμού που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • LuiseHeren, Τηλεοπτική παραγωγός ντοκιμαντέρ, συγγραφέας και ακαδημαϊκός, με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στα ΜΜΕ.
  • Gavin Rees, Dart Centre for Journalism and Trauma Europe.
  • GlenMulcahy, Εκπαιδευτής και Σύμβουλος Δημοσιογραφίας.
Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση:thomsonfoundation.edcastcloud.com/learn/reporting-on-covid-19-safety-self-paced