ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Λιβανίζουμε Μητσοτάκη...

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρωτικός έλεγχος της ενημέρωσης με οικονομικό εκβιασμό των ΜΜΕ

Επικριτικός εμφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση Πέτσα ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση η εκστρατεία επικοινωνίας και.ενημέρωσης για τον κορωνοϊό ενισχύεται με 9 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον και διαμορφώνεται σε 20 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, ποσό που αντιστοιχεί στο 0,29% των..
δημοσιονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι και τον μήνα..
Απρίλιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για προσπάθεια από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να επιβάλλουν «ολοκληρωτικό έλεγχο της ενημέρωσης εκβιάζοντας οικονομικά τα ΜΜΕ».
Όπως ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ίδια μέρα που ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης «δηλώνει με περισσό θράσος πως η στήριξη των εργαζόμενων που πλήττονται από την καραντίνα συνιστά λαϊκισμό και προαναγγέλλει το κόψιμο της επιχορήγησης των εργαζομένων με 800 ευρώ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας ανακοινώνει την εκταμίευση 9 εκ. ευρώ δημοσίου χρήματος, πέραν των 11 εκ. που είχε δώσει στις αρχές Απριλίου».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «είναι πλέον σαφές ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η προώθηση της καμπάνιας "Μένουμε σπίτι", ούτε η ενίσχυση των ΜΜΕ, αλλά ο οικονομικός εκβιασμός τους και το "Λιβανίζουμε Μητσοτάκη". Με πρόσχημα την πανδημία, ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να επιβάλλει ολοκληρωτικό έλεγχο στο πεδίο της ενημέρωσης. Δεν κάνει τίποτα άλλο από το να αντιγράφει κατά γράμμα τον φίλο και ομόσταυλό του Βίκτορ Όρμπαν, μοιράζοντας εν κρυπτώ δημόσιο χρήμα».
Καταλήγοντας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως «τα κονδύλια αυτά όμως δεν ανήκουν στον κ. Μητσοτάκη και την παρέα του. Είναι μείζον ζήτημα διαφάνειας αλλά και δημοκρατίας να γνωρίζουν οι πολίτες που πηγαίνει το δημόσιο χρήμα. Αν νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι ο ελληνικός λαός που δοκιμάζεται σκληρά αυτή την περίοδο θα του επιτρέψει να παίξει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες του, είναι βαθιά γελασμένος».
 Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μ. Κριθαρίδης, τόνισε πως «η κυβέρνηση που δεν έχει χρήματα για εργαζόμενους, μικρομεσαίους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ανέργους, μοιράζει επιπλέον 9 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ ώστε να συνεχίσουν την απόκρυψη του 5ου μνημονίου και των όσων σχεδιάζει το κυβερνητικό επιτελείο του κ. Μητσοτάκη σε αγαστή πάντα συμφωνία με το ιερατείο των Βρυξελλών και την εγχώρια ολιγαρχία».
Ο κ. Κριθαρίδης εκτίμησε επίσης ότι «όση προπαγάνδα όμως και να επιστρατεύσει η ΝΔ, δεν θα μπορέσει να κρύψει από τον ελληνικό λαό τη λαίλαπα που έρχεται και την οποία έχει ήδη προσυπογράψει στις 9 Απρίλη στο Eurogroup».