ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Άκομψες συμπτώσεις...

Το βασικό θέμα στο σημερινό φύλλο της ΕΦΣΥΝ ήταν η αρπαχτή της τηλεκατάρτισης. Κι όπως ήταν λογικό στο επίκεντρο βρέθηκε η κυβέρνηση και φυσικά ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης.
Συνηθισμένα πράγματα. Ο Τύπος υπάρχει για να ελέγχει την εξουσία κι εκείνη για να απαντάει σ' αυτό τον έλεγχο είτε με επιχειρήματα περί του αντιθέτου είτε με μέτρα..
διόρθωσης των κακώς κείμενων των πολιτικών της πράξεων που αποκαλύπτονται.
Ως εδώ καλά. Είχαμε όμως και συνέχεια.
Λίγο πριν τη μία, μετά το μεσημέρι, επισκέφθηκαν τα γραφεία της εφημερίδας μας δύο υπάλληλοι της της Επιθεώρησης Εργασίας της οποίας πολιτικός προϊστάμενος είναι ο κ. Βρούτσης.
Την επίσκεψη αυτή την δημοσιοποίησε η ΕφΣυν (ΕΔΩ).
Ήταν αποτέλεσμα συμπτώσεως η επίσκεψη της Επιθεώρησης λίγο μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας μας στα περίπτερα;
Σύμπτωση. Να το δεχτούμε. Αλλά αν πρόκειται για σύμπτωση ο κ. Βρούτσης, ο κάθε υπουργός Εργασίας κι ο κάθε υπουργός που προΐσταται υπηρεσιών ελέγχου, θα πρέπει να φροντίσουν ώστε οι υπηρεσίες να μην προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες στα ΜΜΕ την ίδια ημέρα που αυτά ασχολούνται με τα πεπραγμένα τους, καθώς, εξ αντικειμένου, προκαλούν συνειρμούς που δεν θα έπρεπε.
Θέλει πολύ δηλαδή να σκεφτεί κανείς ότι αφού γράψατε γι' αυτόν σας έστειλε τον έλεγχο; Εμείς δεν θέλουμε να το πιστέψουμε αλλά το μυαλό πάει εύκολα σε τέτοιες σκέψεις.
Καλοδεχούμενος ο έλεγχος- ο κάθε έλεγχος. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Χώρια που είναι ευχάριστο να βλέπει κανείς ότι το κράτος λειτουργεί για τον έλεγχο της νομιμότητας στους χώρους εργασίας. Ας φροντίζει όμως να το κάνει με μεγαλύτερη κομψότητα προφυλάσσοντας την αντικειμενικότητά του από τις όποιες πιθανές... άκομψες συμπτώσεις.

- από το fb του αρχισυντάκτη πολιτικού της ΕφΣυν Γιώργου Πετρόπουλου