ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Ερευνα για κακουργήματα σε δύο κλινικές

Στους «Ταξιάρχες» ο Τσιόδρας - 37 τα κρούσματα, τρεις οι νεκροί
Στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όπου έχουν εντοπιστεί 37 κρούσματα κορωνοϊού, μετέβη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας.
Όπως δήλωσε κατά την έξοδό του από την κλινική ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, και τα 17 θετικά κρούσματα, μεταξύ των.. νοσηλευομένων, έχουν μεταφερθεί ή μεταφέρονται σε άλλες μονάδες της Αθήνας. Όλοι οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους, και θα μείνουν υπό στενή παρακολούθηση τις επόμενες 7 ημέρες, που είναι το διάστημα επώασης του ιού.
Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως όσοι παραμένουν στην κλινική, θα βρίσκονται σε καθημερινό κλινικό έλεγχο και εργαστηριακό έλεγχο ανά διήμερο, και σημείωσε πως έχουν δοθεί όλες οι οδηγίες και θα κάνουν εκεί ό,τι είναι απαραίτητο, σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.
Επιβεβαίωσε τρεις θανάτους, ενώ για τους 17 εργαζόμενους που επίσης διαγνώστηκαν θετικοί, είπε ότι παραμένουν ασυμπτωματικοί σε κατ' οίκον περιορισμό.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 226 άτομα, ασθενείς και εργαζόμενοι, βρίσκονταν στην εν λόγω κλινική και από αυτούς 37 είναι τα θετικά περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων και των τριών θανάτων. «Όλοι οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε χημειοπροφύλαξη», καθησύχασε ο καθηγητής και επεσήμανε ότι «είναι πάρα πολλοί οι ασθενείς που νοσηλεύονται εδώ και κάνουν αιμοκαθάρσεις και χημειοθεραπείες, για να μεταφερθούν όλοι σε άλλα νοσοκομεία».
Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έξι νεφροπαθείς από την κλινική που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μεταφέρονται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.
Οι αιμοκαθάρσεις και χημειοθεραπείες συνεχίζονται κανονικά στον πρώτο όροφο της κλινικής, ενώ το ισόγειο έχει αποκλειστεί, προκειμένου να απολυμανθεί.
Τόσο για την κλινική «Ταξιάρχαι», όσο και για τη νευροψυχιατρική κλινική «Κασταλία», στο Ελληνικό, έχει διαταχθεί κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού
- πηγή: efsyn