ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

«Αφήστε τον ΕΟΤ να κάνει τη δουλειά του»

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό από τον τ. πρόεδρο του Οργανισμού, Χαρ. Καρίμαλη

Για καταστρατήγηση κάθε νομιμότητας και των κανόνων ανταγωνισμού και ευθεία υπονόμευση του ΕΟΤ και του ελληνικού τουρισμού, κάνει λόγο ο τ. πρόεδρος του οργανισμού Χαράλαμπος Καρίμαλης, σε ανοιχτή επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό, ζητώντας την..
παρέμβαση του ώστε να αποσυρθεί άμεσα το άρθρο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που, εν μέσω κρίσης του κορονοϊού, παραχωρεί με απευθείας ανάθεση την προβολή του τουρισμού σε μία και μόνο ιδιωτική εταιρεία.
Το θέμα, το οποίο αποκάλυψε την Μεγάλη Πέμπτη η Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο: «Στήνουν μονοπώλιο στην τουριστική προβολή», προκάλεσε την αντίδραση του κ. Καρίμαλη, καθώς, εκτός των άλλων ήταν ένας από τους συντελεστές της «χρυσής εποχής» του τουρισμού την περασμένη πενταετία, (αμισθί) και γνωρίζει πολύ καλά τον αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο του ΕΟΤ σε αυτό, τον οποίο και παραθέτει αναλυτικά στην επιστολή του στον κ. Μητσοτάκη.
Στην επιστολή ο κ. Καρίμαλης αναφέρει:
«Με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδώσατε (13/4/2020 άρθρο 69ο) ουσιαστικά παραχωρείται, με απευθείας ανάθεση, ανεξαρτήτως της αξίας της σύμβασης και κατά παρέκκλιση της κείμενης εθνικής νομοθεσίας, στην ιδιωτική εταιρία “Marketing Greece Α.Ε.” το σύνολο του έργου, που μέχρι σήμερα επιτελεί ο ΕΟΤ στην τουριστική προώθηση και προβολή της χώρας. Η Πράξη αυτή καταστρατηγεί κάθε νομιμότητα και τους κανόνες ανταγωνισμού και υπονομεύει ευθέως το μέλλον του Οργανισμού και του ελληνικού τουρισμού».
Και συμπληρώνει:
«Η ατεκμηρίωτη αυτή ενέργεια του επιτελείου σας, που καταλύει κάθε αρχή και κανόνα περί ανταγωνισμού, σε συνδυασμό με την προηγηθείσα πολιτική απόφαση περικοπών του προϋπολογισμού 2020 του ΕΟΤ κατά 33% συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για ένα μεθοδευμένο σχέδιο απαξίωσης του Οργανισμού, που επισπεύδεται και υλοποιείται αθόρυβα, εν μέσω της πανδημίας, καταστρατηγώντας την απλόχερη συναίνεση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που σας έχει δώσει η ελληνική κοινωνία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης… Ο ΕΟΤ είναι αναντικατάστατος. Το έργο του δεν μπορεί να υποκατασταθεί. Ούτε η κεντρική ευθύνη και διαχείριση της τουριστικής προβολής και προώθησης της χώρας μας επιτρέπεται να περάσει αποκλειστικά στα χέρια ενός ιδιώτη».
Καταλήγοντας ο κ. Καρίμαλης τονίζει:
«Αφήστε τον ΕΟΤ να κάνει τη δουλειά του. Είναι χρέος σας να επιστρέψετε στον ΕΟΤ και στους εργαζόμενους του το αναγνωρισμένο και πετυχημένο έργο τους. Είναι υποχρέωση σας να αφήσετε στο κράτος δικαίου, στο κοινωνικό κράτος τη δυνατότητά του να συμβάλει στην ανάπτυξη της πατρίδας μας».

- διαβάστε ολόκληρη την επιστολή στο tourismtoday ΕΔΩ