ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Στάση και στο Μαξίμου για να χειροκροτήσει ο Μητσοτάκης...

Στον πρωθυπουργό με «κωδικό 4» η Πρωτοψάλτη (UPD)

Κάποιοι χειροκρότησαν όταν άκουσαν την είδηση και ειδαν σχετικά βίντεο και φωτογραφίες με την  Αλκηστι Πρωτοψάλτη να γυρίζει την Αθήνα πάνω σε ένα φορτηγό και τραγουδάει το «Κάντε υπομονή», ευχομενη ταυτοχρονα χρόνια πολλά στον κόσμο.
Κάποιοι άλλοι χαμογέλασαν όταν..
πληροφορήθηκαν ότι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, έκανε και μια στάση στην Ηρώδου Αττικού ("Θωμά είσαι σπίτι;") όπου ο πρωθυπουργός ξαφνιασμένος βγήκε, λέει, από το γραφείο του για να την συγχαρεί για την πρωτοβουλία, να ακούσει και να χειροκροτήσει (κι αυτός).
Μερικοί ενθουσιάστηκαν όταν έμαθαν ότι νωρίτερα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία με την τραγουδίστρια, μπροστά από το όχημα με το μήνυμα «Στον δρόμο με Αγάπη. Μόλις ξεκινήσαμε! Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με ένα φορτηγό τραγούδια τριγυρνάει στους δρόμους της Αθήνας. Ανοίξτε τα παράθυρα! Μένουμε σπίτι αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι!» 
Yπήρξαν και αυτοί (αρκετοί) που σχολίασαν αρνητικά το «χάπενινγκ» ενώ κάποιοι από τους συγκεκριμένους θύμωσαν περισσότερο όταν έμαθαν και όλα τα παραπάνω.
Σταχυολογούμε σχόλια από τα σόσιαλ μίντια:
***
Αυτές τις στιγμές πρέπει να σταθούμε όλοι στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, όπως ακριβώς έκανε η Άλκηστη η Πρωτοψάλτη η οποία έστειλε SMS στο 13033 με κωδικό 4 (Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη) και πήγε στο Μαξίμου να τραγουδήσει στον Κυριάκο που θέλει ψυχολογική στήριξη γιατί δεν την παλεύει καθόλου με την καραντίνα.
Γιάννης Αλμπάνης 
***
Μολις ακουσα την Πρωτοψάλτη απο μακριά να ευχεται "χρονια πολλα". Λογικο. Στη γειτονια εχουμε πολλα νοσοκομεια και, οπως διαβασα, σκοπος του ευρηματος του Μπακογιαννη ειναι να περιοδευει η Πρωτοψάλτη μ ενα φορτηγο στην Αθηνα να τραγουδαει και να ευχαριστεί τους γιατρους. Σορρυ αλλα κατατασσω την πρωτοβουλια στο λημμα "αμερικανιά" με τη γενικοτερη εννοια (αν και προβληματιζομαι μηπως το "χαζοχαρουμενια" ή "ανοησια" ειναι πιο καταλληλα)   ----   Και να προσθέσω και κατι ακομα οσο πολιτικα ορθο κι αν ακουστεί, γιατι σήμερα εχω νευρα. Αλληλεγγύη αυτη την εποχη δεν ειναι να καβαλας δημοτικα φορτηγα και να τραγουδας. Ουτε να στελνεις μηνυματα αισιοδοξιας κι ενδοσκόπησης απ την τηλεοραση. Αλλα κι αν το κανεις αλληλεγγυη ειναι να πεις και ενα δημόσιο λογο εφόσον σου δόθηκε βημα για τα 3/4 των συναδελφων σου που δεν ξερουν αν θα βγαλουν τον Μαιο οσο το ΥΠΠΟ σφυριζει αδιάφορα. Ναταλι Χατζηαντωνίου
***
Τώρα μάς ενοχλεί κι η Πρωτοψάλτη που τραγουδάει πάνω σε ένα φορτηγό; Στον ώμο μας τη σηκώσαμε τη γυναίκα; Αν το κάνανε οι Ιταλοί θα λέγαμε μπράβο. Πας να χαρίσεις ένα χαμόγελο και βρίσκεσαι κατηγορούμενος. Ένα σαββατιάτικο χάπενινγκ στην Αθήνα του εγκλεισμού είναι, μην σκοτωθούμε και γι’ αυτό. Νευράκια, πολλά νευράκια από την κλεισούρα. ------ Και σκέψου λέει την ώρα που περναει από κάτω η Αλκηστη με το φορτηγό, η άλλη να τινάζει τα χαλιά από τον πρώτο. Ελενα Ακρίτα
***  Αυτο που ειδα και ακουσα σημερα το μεσημερι στην πλατεια της Κυψελης ξεπερναει και την πιο νοσηρη φαντασια. Ενα φορτηγο του Δημου στο οποιο ηταν ανεβασμενοι καποιοι και τραγουδουσαν το «καντε υπομονη» και διαφορα αλλα με τα μεγαφωνα στη διαπασων.
Περιτο να σας πω οτι μη αντεχοντας αυτη την κοροιδια διαμαρτυρηθηκα στον υπευθυνο λεγοντας του οτι ειναι ντροπη αυτο που κανουν, παιζουν με τα νευρα μας και αλλα ακομα που δεν μπορω να τα γραψω εδω .
Ειναι δυνατον ΑΥΤΗ Η ΦΙΕ
ΣΤΑ που εγινε μονο για επικοινωνιακους λογους με τις καμερες απο πισω να πεισει εστω και ενα νοημονα πολιτη αυτης της χωρας οτι ειναι για το καλο του . Για να ξεχασουμε ειναι , αλλα οχι τον κορωνοιο ΑΛΛΑ τα οσα αλλα περνανε αυτες τις μερες . Αναδρομικα, λιμανια, επιδοτησεις Κουριερ υμετερων, εκατομμυρια για διαφημισεις  σε ΜΜΕ και και και...Ν.Π.
***
Δεν λοιδορούμε την Άλκηστη, προς θεού. Ο οδηγός του φορτηγού μας κάνει εντύπωση που έκοψε από Ηρώδου Αττικού για να πάει Παγκράτι, αντι να το πάρει ευθεία κάτω και να στριψει αριστερά Σπύρου Μερκούρη. Τα τραγούδια στον κόσμο ήταν υπέροχα και μπράβο, τα αστειάκια όμως με τον πρωθυπουργούλι δεν μας άρεσαν, γιατί η Άλκηστη δεν τα έχει ανάγκη, αλλά τα έχει πολύ μεγάλη ανάγκη ο Κούλης για την εικόνα του και η Άλκηστη του το χάρισε. Ή και όχι.
Eυγ. Χρ.

*** Θέλω Γωγώ Τσαμπά σε καρότσα Ντάτσουν συνοδεία κλαρίνων γύρω απ' τον Ορχομενό, αλλά δε μπορώ ν αλλάξω περιφέρεια γμτ Ν.Μ.
*** Ναι, όλα με ενοχλούν. Και η μετα φορτηγού και Πρωτοψάλτη, καντάδα που μας έκανε σήμερα ο δήμαρχος μας Μπακογιάννης. Πέρασε και απο του Μαξίμου, εκεί ο θείος άκουσε φασαρία και βγήκε να δει τι συμβαίνει. Εσείς μένετε σπιτι κι εμείς σας τραγουδάμε. Βρε άι χάσου Κωστάκη. Αγγ. Κ.
***Εγώ ήμουν αυτή που υποστήριζα ότι επικοινωνιακά δεν παίζονται στην κυβέρνηση.Αυτο όμως το σημερινό με το φορτηγό του δήμου και την Πρωτοψάλτη που δήθεν τυχαία βρέθηκε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και δήθεν τυχαία βγήκε ο πρωθυπουργός ή αλλιώς Μωυσής, δεν ξέρω ποιος το σκέφτηκε αλλά είναι μεγάλο επικοινωνιακό φάουλ.Γνώμη μου πάντα...Χρ. Παπασταθοπούλου
***
Όταν βγήκαν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Ευαγγελισμού στο προαύλιο να διαδηλωσουν επειδή δεν τους παρείχε το κράτος μέσα ατομικής προστασίας, μπήκαν τα ΜΑΤ και τους πλάκωσαν και το ίδιο βράδυ στα δελτία ούρλιαζαν οι δημοσιογράφοι που γιατροί και νοσηλευτές δεν τηρουσαν τις αποστάσεις και κάποιοι δεν φορούσαν μάσκες.
Αυτό εδώ φαντάζομαι πως είναι μια όμορφη και συγκινητική πρωτοβουλία.
(Άλλα εννιά μύρια τα ΜΜΕ, σας το είπα, έτσι; Την ώρα που οι καλλιτέχνες παλεύουν ενάμιση μήνα να πάρουν το 800αρι της ντροπής, υπάρχουν πάντα οι διασκεδαστες του παλατιού). Μ. Συνγκενιώτου
***
Η χαρα του Μητσοτάκη σήμερα με το street party και την Αλκηστισσσσς...το κέφι του, η ζωντάνια του, η ενέργεια του, το ζεστό του βλέμμα...όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί ποτε! Γιατί;
Γιατί προφανώς ο άνθρωπος θα πέρναγε καλύτερα ως event manager, παραγωγός καλλιτεχνών, δημιουργός ο ίδιος -ποιος ξέρει- , αν είχε έναν πολυχώρο, αν διοργάνωνε ένα φεστιβάλ μουσικής στην πλατεία νερού η στη Σύρο δίπλα στο κύμα...το ερώτημα είναι: γιατί δεν το κάνει; Και ταλαιπωρείται κι αυτός, σε έναν ρόλο που δεν του ταιριάζει, αλλά κι εμείς μαζί του; Α ρε ψυχανάλυση...λίγο πιο γρήγορα να έλυνες τα θέματα...πριν μας φέρει νέο μνημόνιο...πληζ πληζ πληζ
K. Bουλγ.
*** Άνθρωποι πεθαίνουν από τον κορονοϊό και άλλοι νοσούν ή μένουν σε καραντίνα, μακριά από τους δικούς τους.
Χιλιάδες άλλοι χάνουν τις δουλειές τους ή βρίσκονται σε απόγνωση έχοντας μείνει απλήρωτοι εδώ και ενάμιση μήνα. Πολλοί ακόμα έχουν την αγωνία τους για το εάν θα χάσουν τα σπίτια τους και ακόμα περισσότεροι ζουν σε αβεβαιότητα για την καθίζηση του τουρισμού, που τους δίνει μεροκάματο.
Και αυτοί (θείος και ανιψιός) διοργανώνουν κακόγουστες παράτες με τραγούδια στους δρόμους ή αυτοθαυμάζονται για την "καταλληλότητά τους" σε αμφιλεγόμενες δημοσκοπήσεις,
Κατάντια... Στ. Μ.
***
Χθες στην ώρα του πρωθυπουργού κρύφτηκε ο petit koulis που έγινε ο Τσώρσιλ και Μωυσής, γιατί παραήταν μεγάλη η σκανταλάρα των 80 .000.000 που μοίραζαν σε συγγενείς και φίλους . Σήμερα βγήκε απ τη κρυψώνα και εμφανίστηκε με το ανέμελο ντύσιμο και και ύφος να απολαύσει την καντάδα που του ετοίμασαν οι ανεψιοί και τα λοιπά Μητσοτακοπαμφάγα .
Εμείς ναι ξέρουμε, ΜΕΣΑ!
Στο φόβο, στη στέρηση, στην αγωνία για το αύριο που μας ετοιμάζετε άθλιοι . Οι απαγορεύσεις του Χαρδαλιά και του Τσιόδρα είναι μόνο για μας. Εσείς πενήντα άτομα σε απόσταση ανασφάλειας
Ντροπή σας! Ελ. Μυτ.
***
Περί Μικροψυχιας και Ξινίλας...
 Επειδή όσοι σχολιάσαμε το πρότζεκτ φορτηγό-Πρωτοψάλτη αρνητικά, κατηγορούμαστε για μικροψυχία, ξινίλα και (ως είθισται) ότι είμαστε πολιτικά υποκινούμενοι, εγω εκπροσωπώντας τον εαυτό μου και μόνον θα πω τι με ενόχλησε. Με ενόχλησε όλη αυτή η φιέστα με αφορμή μία μινι-συναυλία που έγινε ένα ωραίο επικοινωνιακό ενσταντανέ και that's all.Ήταν μάλιστα η πολλοστη φορά που ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε καλλιτέχνες ως φωτογραφικό φοντο και μόνον. Οι ίδιοι μουσικοί όμως που έπαιξαν με την κα Πρωτοψάλτη μπορεί να ξαναπαίξουν σ΄ένα χρόνο και από το ΥΠΠΟ αλλά και το ΥΠΟΙΚ δεν υπάρχει κανένα σχέδιο που να τους συμπεριλαμβάνει σε μέτρα στήριξης. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε άνθρωποι εξίσου επώνυμοι με την κα Πρωτοψάλτη ή λιγότερο, νεότεροι η λιγότερο, εξίσου ταλαντούχοι ή λιγότερο και από τον χώρο της μουσικής και απ΄όλους τους χώρους των τεχνών καθώς και φορείς επαγγελμάτων περί των καλλιτεχνικών που είναι στην ψάθα ήδη, αλλά δεν έχουν δικαίωμα ούτε για τα 600 ευρώ. Είναι άνθρωποι και ενώσεις που απευθύνουν έκκληση έναν μήνα τώρα και ουδείς τους ακούει, ούτε κανένα κανάλι τους φιλοξενει, ούτε κανένα κυβερνητικό στέλεχος τους υποδέχεται χαμογελαστό. . Ηταν στιγμιότυπο χαράς και αισιοδοξίας το σημερινό; Εγώ λοιπόν λέω ότι αν ήμουν στη θέση της κας Πρωτοψάλτη και ήξερα πόσοι συνάδελφοί μου δεν έχουν να ζήσουν, σήμερα θα ντρεπόμουν να βγω να τραγουδάω σαν να μην τρέχει τίποτα, καταλήγοντας στο Μαξίμου. Αυτό. Και για μικροψυχία και μιζέρια να πείτε σε ορισμένους από τους καλλιτέχνες με τους οποίους μιλάω και απόψε δεν έχουν για τον μηνα ούτε τα 300 ευρώ που διαφήμισε ο κος Άδωνις ότι φτάνουν για την επιβίωση..
Ναταλι Χατζηαντωνίου

 ***
Το (άκρως επικοινωνιακό) σχόλιο Μητσοτάκη:
***
Γειά σου Άλκηστι με τα ωραία σου!!! Από τη πρώτη μέρα της απαγόρευσης των μετακινήσεων συμμετέχει, τραγουδάει, ανεβάζει, αγαπάει, εμψυχώνει... γάργαρη σα το νερό και θαρραλέα. Επικροτώ την πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, ποσώς με ενδιαφέρει τί έκανε ο Μητσοτάκης και η παρέα του στο δρόμο και δεν έχω καμία απολύτως διάθεση να κάνω πολιτική επίθεση στην Πρωτοψάλτη επειδή δεν πληροί τις προδιαγραφές της Πασιονάριας, όπως κάποιοι θα ήθελαν. Κρίμα μόνο γιατί δε πέρασε κι από τη δικιά μου γειτονιά, θέλω να ξαναβγεί, μαζί με ολόκληρη τη μπάντα του Δήμου!!!Α.Δ. Στ.
 ***
Κοίτα να δεις πώς γίνεται. Αυτοί καθορίζουν τη ζωή σου, αλλά εσύ τους το επιτρέπεις. Όποτε βαραίνει η ζωή και σφίγγει η θηλιά, εγκαταλείπεις τη μεγάλη εικόνα. Παρακολουθείς τη μικρή, της οθόνης. Εκεί που καρικατούρες σου δίνουν συνταγές ζωής και η φιλοσοφία της ξασμένης πρωινής τηλεοπτικής μπουζουκλερι σε γοητεύει με την επιπολαιότητα και τον σταρχιδισμό. Εκεί κοιτάς και είσαι έτοιμος και έτοιμη να επιλέξεις μια από τις πολλές προτάσεις για να μην αγχώνεσαι, να μην σκέφτεσαι, να μην ζορίζεσαι. Κατασκευασμένοι σελεμπριτάδες φτιάχνουν για σένα θεωρίες αποχαύνωσης με τη βεβαιότητα πως τείνουν προς την ευτυχία. Και όταν στο τέλος του μήνα δεν έχεις ένα ευρώ στην τσέπη, διάφορες φιλοσοφικομπουρδολογίες περί κατανόησης και αντοχής των Ελλήνων σε κρατάνε νηστικό αλλά ικανοποιημένο. Οι χορτάτοι μιλούν στους νηστικούς για τις καλύτερες μέρες που θα ρθουν.
Όταν καταλάβεις πως σε κοροϊδέψανε, πως όσοι χάζευες στην τηλεόραση μέχρι να χαζέψεις ήταν το μέσο της εξαπάτησης, τότε είναι αργά γιατί μόνο έτσι έχεις μάθει να λειτουργείς. Οπότε θα παιχτεί το ίδιο έργο. Εσύ θα πεθαίνεις και αυτοί θα γελάνε. Για να σε διασκεδάσουν φυσικά. Με αυτό το κριτήριο θα τους κρίνεις, γιατί τα άλλα, τα βαριά της κρίσης σου σε βαραίνανε και είσαι αγύμναστος για να τα αντέξεις . Θα αποκαλύπτονται οι πλατφόρμες της κλεψιάς με την "τηλεκατάρτηση" αλλά εσύ θα χειροκροτάς την πλατφόρμα με την Πρωτοψάλτη. Πρόσεξε μην σε βάλουν να χειροκροτήσεις και τρίκυκλο στο τέλος. Τι εννοώ με το τρίκυκλο; Γκουγκλαρε βρε "Λαμπράκης Γκουτζαμανης παρακράτος". Αυτό μπορείς ακόμη να το κάνεις, στο επιτρέπουν.       Kώστας Βαξεβάνης