ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

150 νέα κρούσματα στο ξενοδοχείο στο Κρανίδι

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι 8 το πρωί 

Μετά το θετικό κρούσμα στον Covid-19 που διαγνώστηκε την Κυριακή του Πάσχα 28χρονη φιλοξενούμενη εγκυμονούσα από την Σομαλία που φιλοξενείται σε ξενοδοχείο που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) έγιναν..
τεστ σε όλους τους διαμένοντες και πριν λίγο βγήκαν τα αποτελέσματα τα οποία σήμαναν συναγερμό.

Όπως ανακοινώθηκε, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στo Kρανίδι μετέβησαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον γ.γ. Υποδοχής Αιτούντων Ασυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και κλιμάκιο της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.
«Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Πάντως το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους. Η αιτία του προληπτικού υγειονομικού αποκλεισμού του ξενοδοχείου που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ήταν η εμφάνιση θετικού κρούσματος σε εργαζόμενη στο ξενοδοχείο, η οποία όμως δεν προσήλθε για εργασία τις τελευταίες 12 ημέρες.
«Έχουμε 150 κρούσματα, και οι 150 (148 φιλοξενούμενοι, ένας εργαζόμενος και ένα στέλεχος της δομής) είναι ασυμπτωματικοί. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Χρειάζεται νηφαλιότητα», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
«Έκκληση στους ανθρώπους που είναι στην περιοχή ή έχουν έρθει σε επαφή να μπουν σε καραντίνα 15 ημερών. Η δομή κλείνει. Ο δήμος προχωρά στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι 8 το πρωί. Η κίνηση θα γίνεται μόνο για περιπτώσεις Β1, Β2, Β3, τα άλλα αναστέλλονται. Αναστέλλονται παζάρια και οι λαϊκές αγορές. Ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Προέχει να ακολουθήσουν όλοι τις οδηγίες και να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες. Θα παραμείνω στην περιοχή μέχρι αύριο», τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς.