ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Τουλάχιστον 28 κρούσματα στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες, μετά την επιβεβαίωση 28 κρουσμάτων κορωνοϊού στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι», στο Περιστέρι.
Οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε συναγερμό από χθες, καθώς ένας ασθενής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό την Τετάρτη.
O ίδιος ασθενής φέρεται να επισκεπτόταν συχνά στην κλινική..
προκειμένου να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, όμως την τελευταία φορά διαπιστώθηκε πως είχε πυρετό, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί σε θάλαμο του νοσοκομείου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς όπου βρέθηκε θετικός στον ιό.
Η κλινική ενημερώθηκε άμεσα προκειμένου να αναλάβει τα αναγκαία μέτρα, ενώ τα αποτελέσματα μετά την διαδικασία της ιχνηλάτησης έδειξαν ότι δεκάδες ασθενείς και μέλη του υγειονομικού προσωπικού βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.Επί τόπου έχουν σπεύσει κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση της διασποράς και να αποφασισθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλινική νοσηλεύονται κυρίως νεφροπαθείς ασθενείς.
Συνολικά, έχουν ληφθεί 101 δείγματα από ασθενείς και προσωπικό και αναμένονται αποτελέσματα για δεκάδες ακόμη από αυτά, συνεπώς εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός αριθμός των κρουσμάτων θα είναι μεγαλύτερος.