ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Από την ΕφΣυν μέχρι την Καθημερινή, ένα πρωτοσέλιδο δρόμος

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» (Παρασκευή) έδωσε τη σκυτάλη στο σημερινό της «Καθημερινής» (Σάββατο).
Στο ίδιο θέμα αναφέρονται, αυτό που έβγαλε η «Εφ.Συν.» στον έντυπο Τύπο: το «τέλος» των πολλών μέτρων στήριξης και βοήθειας από την κυβέρνηση για το ζήτημα της πανδημίας. Τα συνολικά μέτρα, εννοούμε. H κάθε εφημερίδα το βλέπει το ίδιο το ζήτημα κάπως... διαφορετικά. Από άλλη σκοπιά.
Η «Καθημερινή» σήμερα βάζει τις επιχειρήσεις μπροστά, μιλώντας για λιγότερη γενναιοδωρία και πιο στοχευμένα μέτρα:
«Το τέλος των οριζόντιων μέτρων στήριξης επιχειρήσεων, μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών που επλήγησαν από την κρίση προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ο επόμενος κύκλος ενισχύσεων θα είναι λιγότερο γενναιόδωρος, με πιο στοχευμένα μέτρα και έμφαση στη ρευστότητα των επιχειρήσεων. Καθώς θα αρχίσει σταδιακά η άρση των περιορισμών στη λειτουργία επιχειρήσεων, οι ειδικές αποζημιώσεις (τα 800 ευρώ) θα καταβάλλονται μόνο για τις ημέρες που οι επιχειρήσεις ήταν ακόμη κλειστές».
Χθες η «Εφημερίδα των Συντακτών» έδινε το περίγραμμα των νέων μέτρων που έβγαιναν από δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στο Θέμα 104.6 προτάσσοντας, όμως, τους εργαζόμενους: «Εμείς οφείλουμε να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις με ρευστότητα, για να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης, αλλά η πολιτεία δεν μπορεί να συνεχίσει να δίνει 800 ευρώ σε κάποιον τον οποίο τον ζητάει η επιχείρηση για να πάει να δουλέψει». Και: «Τώρα είναι η πρώτη φάση, αλλά η δεύτερη φάση δεν θα έχει την ίδια μορφή με τις σημερινές έκτακτες συνθήκες αντιμετώπιση της κρίσης, γιατί κάτι τέτοιο θα ξεπερνούσε κατά πολύ τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας και δεν θα ήταν βιώσιμο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο».
Το ίδιο πράγμα λένε και οι δύο εφημερίδες και με ακρίβεια μάλιστα, αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται συνήθως πίσω από τις γραμμές...
- από το e-tetradio