ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Σκοιλ Ελικικου και Βρούτση του Νεούκτη!

Όταν σε παίρνουν στο ψιλό και στο βραστό…

του Χρήστου Ξανθάκη

Το είπε ο Θέμης Σοφός στον Χατζή με λίγα λόγια και σταράτα:
«Εξελήφθη από το δικηγορικό σώμα ότι θα αποτελεί ένα οικονομικό βοήθημα και δυστυχώς ούτε οικονομικό βοήθημα υπάρχει, διότι η έλλειψη υποδομής και οργάνωσης των ΚΕΚ, η έλλειψη εποπτείας των ΚΕΚ, οδήγησε τους ελεύθερους..
επαγγελματίες και κυρίως τους δικηγόρους, σε ένα σούπερ μάρκετ, στο οποίο είδε όχι και τόσο καλά προϊόντα».
Για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης ο λόγος που χαλάνε κόσμο τόσες μέρες και πήρε επιτέλους η κυβέρνηση την απόφαση να τα εναποθέσει στο χρονοντούλαπο και να την δώσει την εξακοσαρού απευθείας στους επιστήμονες. Ή τουλάχιστον έτσι ανακοινώθηκε, ότι θα λάβουν τα ευρώπουλα «χωρίς προϋποθέσεις», αλλά είναι διχαλωτή η γλώσσα του Βρούτση και δεν είναι να τον πιστεύεις μέρες που είναι. Και πάλι καλά να λέμε που υπογράφει όποιο χαρτί του βάλουν μπροστά του (ή μάλλον όποιο χαρτί του βάλουν μπροστά του από τον ΣΕΒ), γιατί αλλιώς θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη θέση του μετά από τέτοιο θόρυβο!
Μετά από τέτοια καζούρα, για να το θέσω καλύτερα. Σένια τα δημοσιεύματα σε έγκριτες ιστοσελίδες και ακόμη πιο έγκριτες εφημερίδες, αλλά αλήθειες να λέμε παιδιά και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας:
Αν δεν υπήρχε ο ανελέητος, ο διαρκής, ο ανεξάντλητος χαβαλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη θα βολευότανε οι γιατροί και οι δικηγόροι με το Σκοιλ Ελικικου και τον Μέτζη του Νεούκτη!
Κι αυτή είναι η δύναμη της σάτιρας παλικάρια μου, που κανείς δεν μπορεί να την κοντράρει. Γιατί στον τσαμπουκά μπορείς να εναντιωθείς, στην αντιπαράθεση μπορείς να βάλεις μπροστά τα στήθη σου. Και στην κακιά την ώρα, όταν σε έχει πάει κατά διαόλου γιατί έβρεξε ο Θεός φωτιά, πάλι κάτι θα βρεις να ψελλίσεις. Αλλά στο χαβαλέ, τι στο διάολο θα πεις και πώς στο διάολο θα πορευτείς; Άμα σε πάρει ο άλλος στο ψιλό και στο βραστό, άμα σε κάνει ρόμπα, άμα σε πάει γαμιώντας για να το πω στην κοινή ελληνική που μιλάγανε στα καφενεία (κλειστά μέχρι νεωτέρας) δεν πα’ να φοράς πενήντα γραβάτες τη μία πάνω στην άλλη. Θα το πιείς το πικρό ποτήρι ως την τελευταία σταγόνα…
Το οποίο ποτήρι δεν ήταν μόνο πικρό, ήταν και γιγαντιαίων διαστάσεων. Το Σκοιλ Ελικικου, ο Μέτζης του Νεουκτη και οι παραφυάδες τους χαλάσανε κόσμο στο δίκτυο, δεν ήταν απλώς τρεντουριές του μισάωρου. Δεκαπλάσια ήταν η απήχησή τους σε σχέση με άλλες μόδες και άλλους συρμούς των ημερών, για να μην πω εικοσαπλάσια. Τέτοιο δούλεμα χρόνια είχαμε να το δούμε και η απάντηση της απέναντι πλευράς δεν ήταν τίποτε άλλο από βλακειούλες της κακιάς ώρας σε στυλ «κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους». Έτσι όμως δεν ανακόπτεται ο χείμαρρος, έτσι σε παίρνει σβάρνα και σε πάει καρότσα ως τη θάλασσα!
Και τον πήγε τον Βρούτση, καβάλα στο κύμα. Τέτοια καταρράκωση δεν ξανάδα, για να το πω με τρόπο κομψό, δικηγορίστικο. Και τέτοια υποχώρηση άτακτη από τους διάφορους υπουργούς, που κάνανε λόγο για λαθάκια και ξιφουλκούσαν με λόγο πύρινο κόντρα στις ραδιουργίες της αντιπολιτεύσεως. Εν τέλει κάτσανε στο παγωτό και ψάχνουνε τώρα για καθαριστήριο. Για να μαθαίνουν άλλη φορά να μην πηγαίνουν κόντρα όχι στον Τσίπρα και στον κάθε Τσίπρα, αλλά στο κοινό περί δικαίου αίσθημα!

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr