ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

«Θα σταθούμε στο πλευρό κάθε δημοσιογράφου»

Την νέα προκλητική συμπεριφορά ακραίων στοιχείων αυτή τη φορά εις βάρος του Θράσου Αβραάμ εργαζομένου στην ιστοσελίδα stonisi.gr, καταδικάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών. Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΠΗΝ αναφέρει:
Δυστυχώς για πολλοστή φορά η δράση ακραίων αντιδημοκρατικών στοιχείων..
στην Λέσβο στοχοποιεί εργαζόμενους σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αποπειράται εκ νέου να επιβάλλει μια ιδιότυπη λογοκρισία δια του εκφοβισμού.
Είναι αυτονόητο ότι οι προσπάθειες εκφοβισμού δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Είναι ωστόσο απαραίτητο οι τοπικοί άρχοντες να αναλάβουν δράση έναντι αυτών των μεμονομένων στοιχείων και να αποδείξουν ότι η συντεταγμένη Πολιτεία δεν απειλείται και δεν ανέχεται, αλλά αντιστέκεται και αντιδρά αποτελεσματικά σε όσους επιχειρούν να την υποκαταστήσουν.
Καλούμε τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα όλων όσοι στοχοποιούνται από την μειοψηφία των ακραίων και να διασφαλίσουν την ανεμπόδιστη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος στη Λέσβο.
Ανακοίνωση εξέδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Με Πυξίδα τον Πολίτη» αναφορικά με την προσπάθεια φίμωσης της δημοσιογραφίας και τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν «γνωστοί άγνωστοι ακροδεξιοι» κατά του δημοσιογράφου Θράσου Αβραάμ της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Στο Νησί».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Οι γνωστοί άγνωστοι ακροδεξιοί ξαναχτύπησαν.
Τούτη την φορά στόχος τους ήταν η φίμωση της δημοσιογραφίας και μάλιστα ενός τοπικού ΜΜΕ. Γιατί δεν τους αφήνει να δράσουν στο σκοτάδι, γιατί έχει συμβάλει στην δημοσιοποίηση των σκοτεινών τους επιδιώξεων και των μισαλλόδοξων ενεργειών τους.
Το καλοστημένο σχέδιό τους ήταν η σύλληψη του εκπροσώπου της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Στο Νησί», Θράσου Αβραάμ, την Παρασκευή το βράδυ, με την διαδικασία του αυτοφώρου, ώστε να τα καταφέρουν να μείνει κρατούμενος έως το πρωί της Δευτέρας. Η αιτία ότι «το Νησί» αναδημοσίευσε ήδη δημοσιευμένο βίντεο όπου οι ίδιοι διακρίνονται να επιτίθενται σε μέλη ΜΚΟ.
Αντί να αναλογιστούν τις έκνομες πράξεις τους, και να ζητήσουν συγνώμη από τον Λεσβιακό λαό, προτίμησαν να συνεχίσουν σε ένα επίπεδο παραπάνω. Δεν μας κάνει εντύπωση ο ύπουλος τρόπος που έδρασαν. Μας προκαλεί όμως ερωτηματικά για το αν υπήρχαν συνεργοί σε όλη αυτή την προσπάθειά τους.
Δηλώνουμε λοιπόν με τον πιο απόλυτο τρόπο πως θα σταθούμε στο πλευρό κάθε δημοσιογράφου που μέσα από το λειτούργημά του υπερασπίζεται την αλήθεια και τη δημοκρατία.
Οι γνωστοί άγνωστοι ακροδεξιοί σύντομα θα καταλάβουν πως η δημοκρατία είναι δυνατή και δίνει τις απαντήσεις της στο φως και με γενναιότητα και όχι στα σκοτάδια που οι, γνωστοί άγνωστοι ακροδεξιοί ως δειλοί κάθε φορά κρύβονται!
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Ανδρεαδέλλη Βασιλική
Ζερβού Μαρία
Μαλλιαρός Δημήτρης
Χιωτέλλη Εριφύλη»
- διαβάστε: Η δημοσιογραφία δεν φιμώνεται!