ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ελενα Ακρίτα: Mπράβο στον Παύλο Πολάκη

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με επιστολή του, δηλώνει τη διαθεσιμότητά του προς το προεδρείο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, για βοήθεια σε εθελοντική βάση.
Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης προέταξε την ειδικότητά του ως χειρουργός - εντατικολόγος και δηλώνει διαθέσιμος για εθελοντική βοήθεια στην ομάδα του ΕΚΑΒ - ΕΚΕΠΥ για τη διαχείριση κλινών..
ΜΕΘ, βοηθώντας με κάποιες βάρδιες ανά εβδομάδα, ειδικά τώρα την περίοδο της αναμενόμενης έξαρσης κρουσμάτων του κορωνοϊο.
Από τους πρώτους που αντέδρασαν ήταν η δημοσιογράφος Ελενα Ακρίτα που έσπευσε να γράψει στο fb:
Προχτές είπα μπράβο στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την (καθυστερημένη έστω) απόφαση του για τις εκκλησίες.
Σήμερα λέω μπράβο στον Παύλο Πολάκη - που πολλάκις έχω κατακρίνει στο παρελθόν - επειδή προσφέρεται εθελοντικά ως χειρουργός-εντατικολόγος να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα των συναδελφων του.
Ο πρώην υπουργός Υγείας δηλώνει την διαθεσιμότητα του να βοηθήσει, σε εθελοντική βάση, στην ομάδα του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ, για τη διαχείριση κλινών ΜΕΘ. Για την ώρα μόνο ο Πολάκης το έκανε. Για να δούμε αν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του κι άλλοι γιατροί/πολιτικά πρόσωπα.
Μέρες που είναι, τα κομματικά γυαλιά είναι επικίνδυνα. Ας τα πετάξουμε στον κάδο μαζί με τα γάντια μίας χρήσης. Μένουμε σπίτι αλλά είμαστε μαζί. Δεν είναι ώρα για αντιπολίτευση - τους απολογισμούς ας τους κάνουμε μετά την καταιγίδα.
Μπράβο σε όποιον το αξίζει, λοιπόν

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του Παύλου Πολάκη:
"Κυρία Κοτανιδου, Κυρία Θεοδωρακόπουλου
Δηλώνω διαθεσιμότητα να βοηθήσω σε εθελοντική βάση με κάποιες βάρδιες ανά εβδομάδα, στην ομάδα του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ για τη διαχείριση κλινών ΜΕΘ, ειδικά τώρα την περίοδο της αναμενόμενης έξαρσης κρουσμάτων του κορωναϊού.
Έχω χρόνο λόγω αναστολής των περισσότερων εργασιών της Βουλης και κομματικών διαδικασιών, δεύτερο το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ το θεωρώ παιδί μου από την περίοδο που ήμουν αναπληρωτής υπουργός και τρίτο ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ (αντί να κάθομαι σπίτι ).
Εν αναμονή απαντήσεως
Πολάκης Παύλος
Χειρουργός εντατικολόγος
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανιων