ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ακυρώθηκε η Eurovision λόγω κορονοϊού

Με μία ανακοίνωση στο Twitter, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνικών Εκπομπών (EBU), αναφέρει πως ακυρώνεται η φετινή Eurovsion, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ενώ στην επιστολή του προς τα μέλη της EBU, ο εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού Jon OlaSand, αναφέρει –μεταξύ άλλων– τα εξής:
«Αγαπητοί μας συνεργάτες και φίλοι, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να.. ανακοινώσουμε τη ματαίωση της φετινής Eurovision στο Ρότερνταμ.
Τις τελευταίες εβδομάδες επεξεργαστήκαμε πολλά εναλλακτικά σχέδια με στόχο τη διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού, όμως η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από τη διασπορά του COVID-19 στην Ευρώπη σε συνδυασμό με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί τόσο από τις αρχές της Ολλανδίας, όσο και τις κυβερνήσεις των χωρών που συμμετέχουν, οδήγησαν την EBU στη δύσκολη απόφαση να μην προχωρήσει στη διεξαγωγή της Eurovision 2020 όπως σχεδιαζόταν.
Η EBU, το NPO, το NOS, το AVROTROS και οι αρχές του Ρότερνταμ συνεχίζουν τις συζητήσεις για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού το 2021.
Κατανοούμε την απογοήτευσή σας αυτή τη στιγμή, και ενώ επεξεργαζόμαστε τις εξελίξεις που προκύπτουν από την πρωτοφανή αυτή απόφαση, σας ζητάμε την υπομονή σας μέχρι να έχουμε νεώτερα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδε
ς».
Η ΕΡΤ από την πλευρά της έχει ήδη αξιολογήσει ως πολύ θετικό τον τρόπο με τον οποίο έγινε δεκτή από το ελληνικό, αλλά και το ευρωπαϊκό κοινό η φετινή επιλογή της ταλαντούχου Στεφανίας Λυμπερακάκη, όπως βέβαια και τη συνεργασία που είχε μαζί της.
Πρόθεσή της ΕΡΤ είναι η συνεργασία αυτή να συνεχισθεί και του χρόνου, αφού βέβαια γίνουν γνωστές και οι οριστικές αποφάσεις της EBU.
Ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας από τις 12 έως τις 16 Μαΐου, με τη συμμετοχή 41 χωρών.