ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Επιστολή διαμαρτυρίας Κυπρίων στον Παπαχελά

Επιστολή διαμαρτυρίας στον διευθυντή της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Αλέξη Παπαχελά, απέστειλε η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ) σχετικά με δημοσίευμα του Στέφανου Κασιμάτη, το οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων, στην πρόσκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, προς την νέα Πρόεδρο της Ελληνικής.. Δημοκρατίας, κυρία Αικατερίνη Σακεραλλοπούλου. Αναλυτικά η επιστολή της Ο.Κ.Ο.Ε.:
Προς την εφημερίδα « Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Υπόψη Διευθυντή κυρίου Αλέξη Παπαχελά.

Αξιότιμε κύριε Παπαχελά,
Αναφερόμαστε στο άρθρο του συντάκτη σας, Στέφανου Κασιμάτη που δημοσιεύτηκε στην σελ. 2 του κυριακάτικου φύλλου υπ. αριθμ. 30.371/15-3-2020, το οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων, στην πρόσκληση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, προς την Νέα πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρία Αικατερίνη Σακεραλλοπούλου.
Στο εν λόγω άρθρο αναφέρει επί λέξει: «Η νέα πρόεδρος την γλίτωσε προσωρινώς λόγω κορωνοϊού, που δεν επιτρέπει ταξίδια. Προσωρινώς, όμως, διότι αυτή η ιδιότυπη κατάσταση ενός έθνους με δύο κράτη, εκ των οποίων το μεγαλύτερο τρέχει μονίμως πίσω από τις αταξίες του μικρότερου και πληρώνει μονίμως τον λογαριασμό, είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να φανταστώ ( κανείς δεν μπορεί), πώς θα απαλλαγούμε…».
Η ανωτέρω τοποθέτηση του συντάκτη σας είναι προφανώς εκτός ιστορικής και λογικής τάξης και αλήθειας και είτε οφείλεται σε έλλειψη βασικών ιστορικών γνώσεων, είτε σε κακόβουλη συμπεριφορά.
Είναι κοινό τοις πάσι ότι η Ελλάδα με την Συνθήκη Ζυρίχης- Λονδίνου, είναι εγγυήτρια δύναμη μαζί με την Αγγλία και την Τουρκία και ότι το 1974 η χούντα έκανε το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο, το οποίο έδωσε την αφορμή στην Τουρκία να εισβάλει και να κατέχει παράνομα το 37% της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η άποψη του κ. Κασιμάτη ότι η Ελλάδα τρέχει μονίμως πίσω από τις αταξίες του μικρότερου κράτους Κύπρου, αφενός είναι ιστορική αναλήθεια και αφετέρου δεν συμβάλλει στην ενότητα που υπό τις γνωστές πολύ δύσκολες συνθήκες για το ελληνικό έθνος,είναι αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε, τις απειλές, τους εκβιασμούς, την τρίτη εισβολή στην ΑΟΖ της Κύπρου, τις παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο και τις έμπρακτες αμφισβητήσεις της Τουρκίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου.
Όλοι οι συνετοί και σώφρονες Έλληνες Κύπρου και Ελλάδας γνωρίζουν ότι τα δεινά της Κύπρου οφείλονται στην προδοτική συμπεριφορά της χούντας και όχι φυσικά του ελληνικού λαού και ότι η Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη, αλλά και για εθνικούς λόγους οφείλει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιτευχθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.
Δημοσιεύματα όπως το ανωτέρω, όχι μόνο δεν συμβάλλουν θετικά στους κοινούς εθνικούς στόχους Ελλάδας και Κύπρου, αλλά τους υπονομεύουν και δημιουργούν αρνητικό κλίμα.
Είμαστε ευγνώμονες στον ελληνικό λαό για τις θυσίες ελλαδιτών αδερφών μας στην Κύπρο που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της ιδιαίτερής μας πατρίδας, αλλά και περήφανοι διότι σε όλους τους αγώνες του ελληνικού έθνους οι έλληνες της Κύπρου συμμετείχαν και έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία και τα δίκαια της Ελλάδας.
Παρακαλούμε να δημοσιευτεί η παρούσα τοποθέτησή μας στο επόμενο κυριακάτικο τεύχος της εφημερίδας σας.
Αθήνα, 16-3-2020
Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος                                           Ο γενικός γραμματέας
Γιώργος Συλλούρης                             Λευτέρης Κωνσταντινίδης