ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ξεκίνησαν τα διαδικτυακά μαθήματα στο ΑΠΘ

Τι λένε καθηγητές και φοιτητές

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου η παράδοση διαδικτυακών διαλέξεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μέσω ειδικής πλατφόρμας, με την οποία οι καθηγητές επικοινωνούν με τους φοιτητές τους.
Ειδικότερα, οι φοιτητές,..
χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή τους, συνδέονται στην ηλεκτρονική “αίθουσα” της πλατφόρμας “Skype for Business μέσω του Microsoft Office365 Education”, όπου πραγματοποιείται η διάλεξη. Η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη σε όλα τα μέλη του ΑΠΘ -φοιτητές και διδάσκοντες- μέσω σχετικής ιδρυματικής συμφωνίας.
Κατά τη διάρκειά των μαθημάτων δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να θέσουν τα ερωτήματά τους, κάνοντας χρήση του μικροφώνου του υπολογιστή, αν αυτό υπάρχει. Επιπλέον, οι φοιτητές μπορούν να έχουν και οπτική επαφή με τον καθηγητή τους, χρησιμοποιώντας κάμερα και στο τέλος της διάλεξης να υπάρξει συζήτηση.
Για τα εξ αποστάσεως μαθήματα τοποθετήθηκε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος τόνισε πως θα υπολογιστούν κανονικά στο ακαδημαϊκό έτος. “Στόχος μας είναι το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας να μπορεί να προσφερθεί με ηλεκτρονικά μέσα, ακόμη και στην περίπτωση που χρειαστεί να παραταθεί το μέτρο προσωρινής αναστολής της εκπαιδευτικής λειτουργίας των ΑΕΙ με φυσική παρουσία”, υπογράμμισε ο πρύτανης.
- από ρεπορτάζ του Ναπ. Παπαδόπουλου στο thesstoday.gr (ολόκληρο ΕΔΩ)