ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Κλείνουν τα ξενοδοχεία μέχρι τέλη Απριλίου

Στα 464 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

O καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης (19.3.2020) 46 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να φθάνει πλέον τα 464. Από το σύνολο των κρουσμάτων 68 νοσηλεύονται και από αυτούς 16 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και..
της Πάτρας. Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται είναι τα 68 έτη και των διασωληνωμένων τα 69 έτη. Τα απροσδιόριστης πηγής κρούσματα ανέρχονται πλέον στα 72. Παραμένουν υψηλότερα τα ποσοστά νόσησης και θνητότητας για τους άνδρες. Η θνητότητα στον γενικό πληθυσμό είναι κάτω από 1%, ενώ έως και δεκαπλάσια είναι σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα.
Oπως επισήμανε ο κ. Τσιόδρας, σε όλο τον κόσμο εκτιμάται ότι καταγράφεται περίπου των 15% των πραγματικών κρουσμάτων. Και οι έξι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα είχαν υποκείμενα νοσήματα. Σημειώνεται ότι οι θάνατοι από κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο ξεπέρασαν τους 9.300.
Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στην «δήθεν απόκρυψη κρουσμάτων» τονίζοντας: «Παρακολουθούμε την πανδημία όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε με τακτικές που προτείνονται πανευρωπαϊκά. Η καταγραφή των σοβαρών κρουσμάτων είναι εξαντλητική. Αυτό το σύστημα μας δείχνει ένα καλό δείγμα της εξέλιξης του κορωνοϊού στη χώρα μας. Η στρατηγική μας στη νόσο έχει ως θεμέλιο λίθο την αλήθεια και τη διαφάνεια. Μην παρασύρουν τον κόσμο στον πανικό κάποιοι επαΐοντες συνάδελφοι».

Κλείνουν τα ξενοδοχεία 

Το Υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.