ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Η κρίση του κορωνοϊού να μη μετατραπεί σε εργασιακή κρίση

Η πρωτοφανής επιδημία που πλήττει τη χώρα μας δεν πρέπει να γίνει αφορμή για παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η ΕΣΗΕΑ απαιτεί από τους εργοδότες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων, οι οποίοι είναι εξαιρετικά ευάλωτοι, λόγω του επαγγέλματος..

Απολύσεις με δικαιολογία την επιδημία και τη μετάθεση ή την αναβολή αθλητικών γεγονότων αποτελούν πρόκληση. Οι θέσεις εργασίας πρέπει να παραμείνουν σταθερές και να δοθεί σε όλους τους δημοσιογράφους η δυνατότητα χρήσης όλων των έκτακτων εργασιακών μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Κάθε άλλη ενέργεια εκ μέρους της εργοδοσίας, εκτός του αντεργατικού χαρακτήρα της, είναι τουλάχιστον αντικοινωνική και προκλητική, καθώς στις δύσκολες αυτές στιγμές της χώρας χρειάζεται αλληλεγγύη, σύμπνοια και ομόνοια. Οι αθλητικοί συντάκτες προσφέρουν έργο καθόλη την διάρκεια του χρόνου και δεν είναι δημοσιογράφοι για συγκεκριμένα αθλητικά γεγονότα. Θα παλέψουμε με κάθε νόμιμο τρόπο, ώστε η κρίση του κορωνοϊού να μη μετατραπεί σε εργασιακή κρίση.