ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Ημίμετρα και πάλι από την Ιερά Σύνοδο

Αναστέλλονται, λέει, όλες οι λατρευτικές συνάξεις αλλά θα τελούνται οι Λειτουργίες κανονικά αν και μικρότερες σε διάρκεια και με απλές προτροπές στις ευπαθείς ομάδες να μην πάνε στην εκκλησία - αυτό έλειπε... Η Ιερά Σύνοδος μετά από πολύωρη συνεδρίαση και αφού προηγήθηκε αναλυτική ενημέρωση από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, προχώρησε σε (ημί)μετρα απέναντι στην ραγδαία..
εξάπλωση του κορωνοϊού. Ο εκπρόσωπος που ανακοίνωσε τις αποφάσεις δεν δέχτηκε να γίνουν ερωτήσεις (πχ περί θείας «μετάληψης», αν η κυριακάτικη λειτουργία 7 με 8 θα γινεται με κόσμο ή όχι)...

Η Σύνοδος ενημερώνει τους πιστούς πως τα Μυστήρια θα τελούνται μόνο σε στενό οικογενειακό κύκλο, εφόσον δεν μπορούν να ακυρωθούν. Οι κηδείες μόνο με τους στενούς συγγενείς, όπως και τα μνημόσυνα μόνο επί του τάφου.
Συγκεκριμένα, αποφάσισε να παραμείνουν ανοιχτοί οι ναοί για κατ' ιδίαν προσευχή των πιστών ενώ παράλληλα έκανε παράκληση στους πάντες, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, να παραμείνουν στις οικίες τους.
Μεταξύ άλλων, υιοθετεί τη λιτή τέλεση της Θείας Λειτουργίας από την ερχόμενη Κυριακή αλλά και τέλεση μυστηρίων σε στενό οικογενειακό κύκλο. Ουσιαστικά, αναστέλλονται οι λατρευτικές συνάξεις εκτός των κυριακάτικων Θείων Λειτουργιών, οι οποίες θα τελούνται κανονικά μεταξύ 7 και 8 το πρωί.
Επιπλέον, στο ανακοινωθέν που εξεδόθη επισημαίνεται ότι στις Ιερές Μονές θα τελούνται οι προβλεπόμενες Ιερές Ακολουθίες χωρίς τη συμμετοχή προσκυνητών.