ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Αυστηροποιούνται τα μέτρα στην Alter ego

Mε νέα ανακοίνωση η μιντιακή εταιρεία Αλτερ Εγκο (Βήμα, Νέα, in.gr κ.α) ενημερώνει τους εργαζομένους της για τα νέα μέτρα λόγω του κορωνοϊού και τις οδηγίες από τον συνεργαζόμενο Ιατρό εργασίας της εταιρείας. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σε συνέχεια των καθημερινών εξελίξεων και την πρωτοφανή παγκόσμια κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τον νέο ιό, σας παραθέτουμε εκ νέου τις οδηγίες.. που λάβαμε από τον συνεργαζόμενο Ιατρό εργασίας της εταιρείας.
Για την αποφυγή της εξάπλωσης του Κορωνοϊού και την καλύτερη θωράκιση στον χώρα εργασίας θα πρέπει να ληφθούν τα παρακάτω μέτρα:
  • Στις γραμματείες των ορόφων θα είναι διαθέσιμα κατάλληλα προϊόντα υγιεινής και καθαρισμού, ώστε όλοι μας να καθαρίζουμε συχνά τις χρησιμοποιημένες επιφάνειες ο καθένας στον δικό του χώρο, όπως πληκτρολόγια, τηλέφωνα, γραφεία κτλ.
  • Από τους χώρους της κουζίνας θα απομακρυνθούν τα οικιακά σκεύη που παρέχονται και ο κάθε εργαζόμενος θα χρησιμοποιεί τα δικά του οικιακά σκεύη (πιάτα, ποτήρια, κουτάλια κλπ.) τα οποία δεν θα φυλάσσονται στον χώρο της κουζίνας αλλά στο προσωπικό χώρο του κάθε εργαζομένου.
  • Στο χώρο εργασίας δεν επιτρέπεται να εισέρχονται άτομα delivery (καφέ, φαγητό) και courier. Η παράδοση θα γίνεται εκτός των εγκαταστάσεων της εταιρείας.
  • Θα εφαρμοστεί πρακτική μέτρησης θερμοκρασίας σώματος κατά την είσοδο κάθε ανθρώπου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας (Επισυνάπτεται σχετική οδηγία του Ιατρού εργασίας)
  • Σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, θα πρέπει να ενημερώσει τον Ιατρό εργασίας (Επισυνάπτεται σχετική επιστολή του Ιατρού εργασίας)
Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί, συνεχίζουν και ισχύουν τα κάτωθι:
  • Όποιος εργαζόμενος απουσιάζει από την εργασία για οποιαδήποτε ασθένεια ή παρουσιάζει συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα κτλ, θα πρέπει να ενημερώνει άμεσα τον υπεύθυνο του τμήματος του και το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού καθώς να προσκομίσει γνωμάτευση από τον θεράποντα ιατρό του και να αναγράφεται ο αριθμός των ημερών που χρειάζεται για την ανάρρωσή του. Χωρίς την παρούσα γνωμάτευση δεν επιτρέπεται να επιστρέψει στο χώρο εργασίας. (Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή του Ιατρού εργασίας). Σε αντίθετη περίπτωση ο Ιατρός εργασίας θα λάβει αυστηρά μέτρα.
  • Τα ταξίδια στο εξωτερικό πρέπει να περιοριστούν στα απολύτως αναγκαία. Κατά την επιστροφή του υπαλλήλου στην Ελλάδα για διάστημα 14 ημερών θα βρίσκεται σε υποχρεωτική καραντίνα. Δεν επιτρέπεται να επιστρέψει στην εργασία του. (Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή του Ιατρού εργασίας)
Όλες οι αποφάσεις της εταιρείας λαμβάνονται με πρωταρχικό μέλημα την προστασία και ασφάλεια όλων των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Η εταιρεία έχει προβεί σε προληπτική απολύμανση των χώρων στις 10/3 και μετά από την ενημέρωση για 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον ιό, προχώρησε σε εκ νέου απολύμανση όλων των χώρων στις 13/3 και 14/3, όπως έχετε ενημερωθεί. Ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες του ΕΟΔΥ για την προστασία όλων μας.

-πηγή: enimerosi24