ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Ανάγκη ενίσχυσης των περιφερειακών Μέσων

Επιστολή για την ενίσχυση των περιφερειακών Μέσων έστειλαν οι Ενώσεις Συντακτών της ελληνικής περιφέρειας στον υπουργό και τον υφυπουργό Οικονομικών Σταϊκούρα και Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Στ. Πέτσα.
Συγκεκριμένα τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών της Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΠΗΤ) καλούν την Κυβέρνηση να συμπεριλάβει στα μέτρα..
στήριξης προς τους εργαζόμενους και τα ΜΜΕ της Περιφέρειας που και αυτά δοκιμάζονται από την κρίση που έχει προκληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
Οπως αναφέρουν στην επιστολή:
"Από την πρώτη στιγμή επισημάναμε την ανάγκη τα ΜΜΕ και οι εργαζόμενοι τους, να τύχουν των προβλέψεων προστασίας, διευκολύνσεων και ενισχύσεων όπως και άλλοι κλάδοι της οικονομίας, τονίζοντας την καθοριστική συμβολή τους στην ενημέρωση του κοινού.
Είναι γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πλήττονται ή θα πληγούν άμεσα, εάν δεν υπάρξουν οι κρατικές μέριμνες για την ανακοπή φαινομένων, όπως η μη καταβολή μισθών ή ακόμη και απολύσεων.
Είναι επιτακτική ανάγκη οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται στις πρώτες γραμμές αυτής της μεγάλης μάχης που δίνει η κοινωνία μας, να μην εγκαταλειφθούν στην μοίρα τους.
Καλούμε την Κυβέρνηση να συμπεριλάβει και τους εργαζόμενους και τα ΜΜΕ στα οποία εργάζονται, στα προγράμματα προστασίας των θέσεων εργασίας, παροχών, διευκολύνσεων και έμμεσων ή άμεσων ενισχύσεων που προβλέπονται για όλους του κλάδους της οικονομίας, οι οποίοι πλήττονται από την πρωτοφανή κρίση.
Οι δηλώσεις του Υφυπουργού παρά τον Πρωθυπουργό κ. Στυλιανού Πέτσα, σε περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι (Star Κεντρικής Ελλάδας στις 19-3-2019), μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι η Κυβέρνηση έχει αντιληφθεί το σοβαρό ρόλο που παίζει η σοβαρή ενημέρωση της Ελληνικής κοινωνίας στην πρωτοφανή κρίση που έχει ξεσπάσει, πίσω από το θεάρεστο έργο που επιτελούν γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό.
Τέλος, θεωρούμε ότι τα μέτρα στήριξης του περιφερειακού Τύπου που βρίσκονται ένα βήμα πριν την υλοποίησή τους, θα ξεκινήσουν κανονικά, καθώς υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και θα δώσουν σημαντική ανάσα στον περιφερειακό Τύπο, που δοκιμάζεται εδώ και χρόνια."
Για τα Δ.Σ. των Ενώσεων Συντακτών της Περιφέρειας

Οι Πρόεδροι

ΕΣΗΕΜΘ                             ΕΣΗΕΠΗΝ
Νικόλαος Καρράς                 Κυριάκος Κορτέσης

ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε                       ΕΣΠΗΤ
Δημήτρης Χορταργιάς         Θέμης Μπερεδήμας