ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Μόνος, εμπύρετος και σε θάλαμο αρνητικής πίεσης

Απομονωμένος, εμπύρετος σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας βρίσκεται ο γιατρός βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, ο οποίος έχει διαπιστωθεί με κορωνοϊό: «Μόνος, σε ένα δωμάτιο χωρίς να έρχομαι σε επαφή με κανέναν, στην πτέρυγα των λοιμώξεων, είμαι με μοναδική διέξοδο προς τον έξω κόσμο το κινητό μου τηλέφωνο» λέει με..
εμφανή ανησυχία ο κ. Κέλλας, ο πρώτος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου που προσεβλήθη από τον κορωνοϊό. «Και το τηλέφωνο δεν σταμάτησε να χτυπάει. Μου τηλεφώνησαν οι πάντες, σχεδόν όλη η κυβέρνηση, ο Σαμαράς, όλοι οι βουλευτές, ο Αδωνις Γεωργιάδης μού τηλεφωνεί τρεις φορές την ημέρα, με συγκινούν τα μηνύματά τους, θέλουν να μάθουν για την πορεία της υγείας μου» αναφέρει για να τονίσει ότι του έκαναν και αξονική τομογραφία και δεν διαπιστώθηκε ότι πάσχει από πνευμονία, αλλά ανησυχεί.
***
 Οπου πέρασε ο βουλευτής έγινε απολύμανση
Πέρα από τα τηλεφωνήματα συμπαράστασης, ο κ. Κέλλας έκανε και αυτός τηλεφωνήματα σε όσους ήρθε σε επαφή. Τηλεφώνησε στον υπουργό Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον οποίο είχε επισκεφθεί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, και στον κ. Σκρέκα, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που επίσης επισκέφθηκε. Ο Μάκης Βορίδης μόλις το έμαθε έδωσε εντολή να απολυμανθεί ολόκληρο το υπουργείο, ενώ ιχνηλατώνται και οι επαφές (και ήταν πολλές) που έκανε ο κ. Κέλλας στη Λάρισα (παρέστη σε παρουσίαση βιβλίου, φωτογραφήθηκε με πολίτες και ψηφοφόρους του, πήγε σε νοσοκομείο). Ολοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του άρχισαν να κάνουν τα προβλεπόμενα τεστ.
***
Προληπτική καραντίνα σε γαλάζιους βουλευτές
Το γεγονός ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο Χρήστος Κέλλας προκάλεσε ανησυχία σε ολόκληρη τη Βουλή. Ο γιατρός του Κοινοβουλίου Γιάννης Μητρόπουλος τηλεφώνησε σε όλους του βουλευτές που έτυχε να βρίσκονταν κοντά στον κ. Κέλλα την περασμένη εβδομάδα και τους έβαλε όλους σε καραντίνα: «Καλόν θα είναι να μείνετε στο σπίτι σας για 14 ημέρες» τους έλεγε. Και δεν ήταν λίγοι. Καμιά πενηνταριά. Ηδη ένας-ένας (και μία-μία) οι βουλευτές, όπως για παράδειγμα ο Χρ. Μπουκώρος (Μαγνησίας), δήλωναν στα σόσιαλ μίντια ότι βρέθηκαν σε εθελοντική καραντίνα («εθελοντική» τρόπος τού λέγειν).

- από τον Μικροπολιτικό του ΒΗΜΑΤΟΣ