ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Eργοδοτική ασυδοσία στα ΜΜΕ με άλλοθι την πανδημία

Τι καταγγέλλει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων 

Oι εργοδότες κάνουν στάση πληρωμών για οφειλές και για το δώρο του Πάσχα. Αυτό καταγγέλλει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων που σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
Η ασυδοσία που επικρατεί από καιρό σε πολλές επιχειρήσεις ΜΜΕ, με την ανοχή της εργοδοτικής..
πλειοψηφίας των 6 στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, επιχειρεί τώρα νομιμοποίηση με άλλοθι την πανδημία. Ήδη έχει δοθεί πράσινο φως από μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ σε εργοδότες.
Σε αρκετές επιχειρήσεις υπάρχουν, οφειλές δεδουλευμένων αποδοχών, αλλά και εισφορές χιλιάδων ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ με καθυστερήσεις μηνών.
Ήδη μετά την εξαγγελία των κυβερνητικών μέτρων επιχειρείται από εργοδότες ΜΜΕ να υπάρξει αναστολή των συμβάσεων εργασίας και μεταφορά της υποχρέωσης καταβολής του δώρου Πάσχα το καλοκαίρι ή το Φθινόπωρο!.. ενώ οι υπόλοιπες οφειλές δεδουλευμένων οδηγούνται σε παραγραφή και οι οφειλές στον ΕΔΟΕΑΠ στα αζήτητα.
Διαφωνούμε με αυτές τις πρακτικές και καλούμε την πλειοψηφία να διασφαλίσει τα πλήρη δικαιώματα των συναδέλφων και του Ταμείου.
Η βιομηχανία ανακοινώσεων των τελευταίων ημερών εξυπηρετεί μόνο εργοδοτικές πρακτικές και αναδεικνύει ως επίτευγμα την Επιτροπή Λογοκρισίας, που επιβάλλει ο τελευταίος νόμος στη Βουλή ( άρθρο 88), που τελικά δεν περιορίζει μόνο την ελευθερία της έκφρασης αλλά επιβάλλει την υπακοή.
Η πλειοψηφία οφείλει να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για προάσπιση των δικαιωμάτων εργαζομένων ανέργων και συνταξιούχων και για δράσεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ αλληλεγγύης, που δεν θα δημιουργούν όμως ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΣ κινδύνους από τον κορωνοϊό και ΧΩΡΙΣ αυταρχισμούς σε βάρος εργαζομένων.
Απαιτείται να καταβληθούν ΑΜΕΣΩΣ όλα τα βοηθήματα αλληλεγγύης που προβλέπονται από τοn KANΟΝΙΣΜΟ του Ταμείου Αλληλοβοηθείας της ΄Ενωσης, ώστε να ενισχυθούν όλοι οι συνάδελφοι.
Εμείς επιμένουμε στις προτάσεις μας.
Η παροχή ασυλίας σε ημετέρους από την πλειοψηφία του ΔΣ ,για όλα αυτά, είναι και ένας πρόσθετος λόγος που δεν λειτουργεί το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και η νομιμότητα.
Έχουμε εγκαίρως τοποθετηθεί από τις 24 Φεβρουαρίου, με διαδοχικές ανακοινώσεις μας, για το πρόβλημα του κορωνοϊού και στην ενημέρωση και στη δημόσια υγεία, προειδοποιώντας για την κατάφωρη κατάχρηση εξουσίας σε βάρος των συναδέλφων από τα ιδιωτικά ΜΜΕ και τους δήθεν μάνατζερς του δημοσίου στην ΕΡΤ , επισημαίνοντας όμως έγκαιρα και τα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας που αφορούν ακόμη και το κτίριο της ΕΣΗΕΑ.
20/03/2020
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων