ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020

Αναστέλλονται τελικά οι λειτουργίες...

Έπρεπε να περάσουν δέκα μέρες, να συνωστιστούν και να μεταλάβουν στις εκκλησίες χιλιάδες, να βρεθεί η χώρα στη δίνη της πανδημίας για να πράξει ο πρωθυπουργός το αυτονόητο

Λίγη ώρα μετά τα ημίμετρα της Εκκλησίας και την απόφαση της ΔΙΣ να μην κλείσει τους ναούς τις Κυριακές και απλώς να μειώσει το... ωράριο, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τις λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Κάποιοι ειπαν πως είναι  πλέον προφανές πως η Ιερά Σύνοδος είπε στην κυβέρνηση «κάναμε εμείς το..
μισό βήμα, καν'τε εσείς το άλλο μισό»

Την απόφαση της κυβέρνησης (κάποιοι την εμφάνισαν ως θρίαμβο του Μητσοτάκη...) γνωστοποίησε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter στην οποία ανέφερε:
«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Δήλωση για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν οι εκκλησίες, έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. «Έπρεπε να περάσουν δέκα μέρες, να συνωστιστούν και να μεταλάβουν στις εκκλησίες χιλιάδες πιστοί, να βρεθεί η χώρα στη δίνη της πανδημίας για να πράξει ο πρωθυπουργός το αυτονόητο» αναφέρει. Και τονίζει: «Σήμερα με μεγάλη καθυστέρηση, ο κ. Μητσοτάκης επιτέλους ανακοίνωσε αυτό που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή, αυτό που επέβαλε η κοινή λογική, αυτό που απαιτούσε η επιστημονική κοινότητα». «Ελπίζουμε ειλικρινά, αυτή η πολυήμερη αργοπορία, καθαρά για λόγους μικροκομματικού υπολογισμού και εσωκομματικών ισορροπιών, να μην έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη μεγάλη μάχη που δίνει η ελληνική κοινωνία ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού», καταλήγει.