ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Το σεξ φταίει για τον κορωνοϊό (δήλωσε ο Σεβασμιότατος…)

του Χρήστου Ξανθάκη

Κι έτσι όπως κάθομαι σπίτι λόγω καραντίνα και παίζω με τα γατιά (είναι προτιμότερο να παίζεις με τα γατιά απ’ το να παίζεις με τον εαυτό σου!), κάνει μπλινκ η κομπιούτα και σκάει το νέο το βαθυστόχαστο:
Για τον κορωνοϊό φταίει το σεξ!
Και δεν φταίει το σεξ επειδή αποφάσισαν ξαφνικά όλοι και όλες, υγιείς και άρρωστοι, να..
παρτουζωθούνε στη μέση του δρόμου (Θεέ μου σχώρα με…), φταίει από πιο πριν. Γιατί είναι ρε φίλε κάπως σαν το δράση-αντίδραση που μας μαθαίνανε στη Φυσική, που του ρίχνεις μία του αλλουνού κι έρχεται ύστερα εκείνος με το γκαζμά και σου ανοίγει το κεφάλι. Έτσι κι εμείς, αλήθεια το λέω και δεν το λέω μόνο εγώ, το είπε και ο Σεβασμιότατος, Παναγιότατος, Αθωότατος (Θεέ μου σχώρα με…) Μητροπολίτης Μόρφου, σε μία ακόμη έκφραση της θυελλώδους προσωπικότητός του.
Πάμε μαέστρο, λα τα μινόρια:
«Η Παλαιά Διαθήκη δεν λέει παραμύθια. Όταν απομακρυνθούμε από τον αληθινό Θεό, όποτε έχουμε επιμονή στην επανάληψη κάποιας αμαρτίαις, ιδιαιτέρως των αμαρτιών που είναι σχετικές με τη πίστη, με τη μαγεία, με τις σαρκικές αμαρτίες. Επίσης όταν έχουμε αφύσικες σχέσεις εντός και εκτός γάμου και όταν κάνουμε την αμαρτία της έκτρωσης οδηγούμαστε στον κορωνοϊό. Αυτές είναι οι τέσσερις ομάδες των αμαρτιών».
Τι να τραγουδήσει ο Τσιόδρας (που είναι και άνθρωπος της Εκκλησίας), μπροστά στο κελάηδησμα του Μητροπολίτου; Τι να μολογήσει ο Κικίλιας, τι να ψιθυρίσει ο Ξανθός και τι να βήξει ο Πολάκης; Εδώ έχουμε να κάνουμε με λοιμωξιολόγο, επιδημιολόγο, παθολόγο και μικροβιολόγο τέσσερα σε ένα, όπως σαμπουάν, άι ντοντ χεβ τάιμ του λουζ. Και ναι, το παραδέχομαι μόνο σεξ έβαλα στον τίτλο του σημερινού του κομματιού, αλλά είναι στοιχειώδες το μάρκετινγκ Γουότσον, αλλιώς πουλάει το σεξ και αλλιώς πουλάει η σκέτη αμαρτία. Άσε που οι «αφύσικες σχέσεις» (εντός και εκτός γάμου μανίτσα μου) το παίρνουν όλο το χαρτί. Έλκεται ο αμαρτωλός από το «αφύσικο», ξεσαλώνει, βουρδουλίζεται, σφρουτζουλάει και πάνω εκεί στη στιγμή της ολοκλήρωσης, τσουπ πετιέται κι ένας μικρούλης, τόσος δα κορωνοϊός. Και μας παίρνει όλους και όλες ο Βελζεβούλης!
Και είπε και κάτι ακόμη ο πανεπιστήμων Μητροπολίτης:
«Διότι για να φτάσουμε σε αυτές τις επιδημίες, γιατί τα αίτια των επιδημιών δεν είναι τα μικρόβια τα υλικά τα σωματικά, είναι οι αμαρτίες όλων μας. Επαναλαμβάνω. Οι μαγίες όλων των μορφών, τα αφύσικα σαρκικά αμαρτήματα, εντός και εκτός γάμου, οι εκτρώσεις, οι βλαστήμιες ή αθεΐες που γίνονται επάγγελμα πλέον, που γίνεται νόμος, που διδάσκονται».
Έτσι είναι παλικάρια μου:
Τα αίτια των επιδημιών δεν είναι τα μικρόβια, είναι οι αμαρτίες μας!
Αυτά ακούγανε τα καϊνάρια που πλημμύριζαν τις εκκλησίες και μεταλάμβαναν από το ίδιο κουταλάκι. Δεν υπάρχουν μικρόβια. Άμα δεν είσαι βουτηγμένος στην αμαρτία, υπάρχει μόνο η Θεία Χάρις που ως άλλο Dettol τους αλληθωρίζει στη σφαλιάρα τους ιούς. Εν τω μεταξύ ο τόπος ο χλοερός έχει ανοίξει τις πύλες του και ο Άγιος Πέτρος σου έχει κρατήσει φερστ κλας στο λιβάδι με τους μαργαρίτες…

Υ.Γ.: Κάλλιο αργά πάρα ποτέ με τις εκκλησίες και τις λειτουργίες; Θα μπορούσε να είναι κι έτσι αν δεν μιλάγαμε για πολύ αργά. Για πάρα πολύ αργά. Κι επειδή ο τόπος είναι μικρός, ξέρουμε όλοι και όλες που να αποδώσουμε τις ευθύνες.

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost