ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Πιέζουν οι εκδότες την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τις εφημερίδες

Πιέσεις στην κυβέρνηση ασκούν οι εκδότες, προκειμένου να στηρίξει με μέτρα τις εφημερίδες που πλήττονται, τόσο από την κρίση όσο και εσχάτως από τον κορωνοιό. Οι πωλήσεις έχουν καταρρεύσει από το περασμένο Σαββατοκύριακο που ζητήθηκε απο τους πολίτες να μείνουν σπίτι… Ενώ την ίδια ώρα εφημερίδες (αθλητικές) έχουν μείνει χωρίς αντικείμενο, και εκείνες που στηρίζονταν στα στοιχηματικά..
– επίσης, έχουν “τελειώσει”. Αντίστοιχα λοιπόν έχει κλείσει και η στρόφιγγα των διαφημίσεων που αποτελούσε μια κάποια ανάσα ενώ το κλείσιμο των σημείων πώλησης εφημερίδων ανά την Ελλάδα λειτουργεί ως χαριστική βολή.
Bέβαια το πρόβλημα των εκδοτών δεν είναι τωρινό απλώς η επέλαση του κορωνοιού αποτελείωσε τις επιχειρήσεις ΜΜΕ που στην πραγματικότητα αποζητούν ρευστότητα. Οι φορολογικές και οι ασφαλιστικές απαλλαγές ή η αναστολή άλλων υποχρεώσεων προς την εφορία (ΦΠΑ, ρυθμίσεις κ.α) βοηθούν, αλλά δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.
Βεβαίως την ίδια ώρα υπάρχουν εκδότες, όπως οι Αλαφούζος, Μαρινάκης και Σαββίδης που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, αλλά οι εφημερίδες τους (“Καθημερινή”, “Βήμα”, “Τα Νέα” και “ΕΘΝΟΣ”) υφίστανται τις ίδιες συνέπειες, δηλαδή κατάρρευση εσόδων και κυκλοφοριών… Παρόλα αυτά λοιπόν έχουν περισσότερες επιλογές διαχείρισης σε σχέση για παράδειγμα με τους εκδότες της “Δημοκρατίας”, του “Ελεύθερου Τύπου” και της “Real News”, Φιλιππάκη, Σκαναβή και Χατζηνικολάου αντίστοιχα.

- από το enimerosi24