ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Οι απολύσεις το Μάρτιο φθάνουν μέχρι τώρα τις 50.000!

Λίγα, καθυστερημένα, αποσπασματικά και σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικά για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της εργασίας είναι τα μέτρα (ΕΔΩ) που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Ουσιαστικά η κυβέρνηση με τις ανακοινώσεις παραδέχεται ότι η ελληνική οικονομία πηγαίνει «στα βράχια» με τη βουτιά στην ύφεση.. να είναι το θέμα που θα επιβεβαιωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα!
Ταυτόχρονα στο μέτωπο της εργασίας η καταστροφή έχει ξεκινήσεις και προχωράει καθώς οι απολύσεις μέσα στο Μάρτιο φθάνουν μέχρι τώρα τις 50.000!
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν αναστολές φόρων και εισφορών για τις επιχειρήσεις που πλήτονται και πλαίσιο χρηματοδότησης 1 δις ευρώ.
Προϋπόθεση λήψης της χρηματοδότησης να μην υπάρξουν απολύσεις. 800 ευρώ αποζημίωση για τους εργαζόμενους που αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων και θα το λάβουν τον Απρίλιο, δηλαδή θα αφορά 1.5 μήνα για 500.000 εργαζόμενους.

Ανδρέας Πετρόπουλος (avgi.gr)