ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΑΡΓΟΣ προς Μητσοτάκη: Να μπουν οι εφημερίδες στα σούπερ μάρκετ

Επιστολή  έστειλε το πρακτορείο διανομής Τύπου «Αργος» στον Κυριάκο Μητσοτάκη με την οποία ζητήθηκε η άμεση θεσμική παρέμβαση του Πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών προς τους εκπροσώπους του κλάδου των Super Market, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η τοποθέτηση έντυπου τύπου σε ένα σημαντικό ποσοστό των καταστημάτων..
του δικτύου τους.
 Συγκεκριμένα:
Η ΑΡΓΟΣ Α.Ε. παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελληνική αγορά, σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις εκδοτικές επιχειρήσεις, προκειμένου να διασφαλίσει τη διαθεσιμότητα του Τύπου στο αναγνωστικό κοινό με κάθε δυνατό μέσο.
Στις 18 Μαρτίου 2020 η Άργος Α.Ε. απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία κοινοποιήθηκε τόσο στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και στον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα.
Σε αυτή την επιστολή ζητήθηκε η άμεση θεσμική παρέμβαση του Πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών προς τους εκπροσώπους του κλάδου των Super Market, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η τοποθέτηση έντυπου τύπου σε ένα σημαντικό ποσοστό των καταστημάτων του δικτύου τους.
Η ΑΡΓΟΣ Α.Ε. ενημέρωσε ότι η υφιστάμενη νομοθεσία το επιτρέπει και οι συνθήκες επιβάλουν την προτεινόμενη παρέμβαση, που άλλωστε είναι πάγια πρακτική εδώ και πολλά χρόνια σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο
Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΡΓΟΣ Α.Ε., με την πολύτιμη και άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης μέσω των συναρμόδιων υπουργείων, επικοινώνησε με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων αλυσίδων Super Market, θέτοντάς τους το εύλογο αίτημα της τοποθέτησης τύπου στα καταστήματά τους και ενημερώνοντάς τους ως προς την άμεση δυνατότητα της εταιρείας να υλοποιήσει την προμήθεια τύπου σε Super Market σε όλη την επικράτεια.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ιδιοκτήτες αλυσίδων Super Market με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, θα ανταποκριθούν άμεσα και αυτοβούλως στο αίτημά μας, συμβάλλοντας στη διασφάλιση του αγαθού της ενημέρωσης στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, όπως και στη διατήρηση της βιωσιμότητας του κλάδου του τύπου, στον οποίο απασχολούνται συνολικά περισσότεροι από 8.000 εργαζόμενοι.
Σε διαφορετική περίπτωση θα είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε από την Κυβέρνηση να λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η διανομή του Τύπου στα Super Market ακόμα και με την έκδοση Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου.