ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων

Νέα πιο αυστηρά μέτρα στο πλαίσιο της στρατηγικής περιορισμού των συναθροίσεων για να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού ιού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.
Από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με συμμετοχή 10 ή περισσότερων ατόμων, με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση,.. ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών, ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο Ν. Χαρδαλιάς είπε πως αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσες σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων.
Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, «οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων».
Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους ώστε να αποφύγουν στο μέγιστο βαθμό επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου.