ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Εχουν παγιδευτεί σε ακροδεξιά ατζέντα;...

...όπως τους προειδοποιούν ακόμα και φιλικοί τους αρθρογράφοι, ή συμβαίνει κάτι άλλο, πολύ χειρότερο;

Ας προσπαθήσουμε να δούμε τι έχει συμβεί μέσα σε λίγους μήνες:
Πρώτον, κρατικοί υπάλληλοι(τέτοιοι δεν είναι οι αστυνομικοί των ΜΑΤ;) συμπεριφέρονται σαν χούλιγκαν, σπάζοντας...αυτοκίνητα(!) και κυνηγώντας διαδηλωτές..
φορώντας πολιτικά!
Δεύτερον, "πατριώτες" με καραμπίνες περιπολούν στον Εβρο. Μόνοι τους ή σε αγαστή συνεργασία με τις επίσημες αρχές; Ουδείς συγκινείται. Ούτε υπουργός ούτε εισαγγελέας.
Τρίτον, φασίστες και ρατσιστές συγκροτούν παρακρατικές ομάδες στα νησιά. Ελέγχουν και δέρνουν ακόμα και ξένους δημοσιογράφους. Ευτυχώς, ο εκεί εισαγγελέας δεν είναι τυφλός και κουφός. Σχηματισε ήδη δικογραφία.
Τέταρτον, υπουργοί μιλάνε για "δομές" σε ξερονήσια. Και δεν μιλάμε για τον Βορίδη , τον πολιτικό απόγονο του δικτάτορα Παπαδόπουλου, από αυτόν καμία έκπληξη. Το γυροφέρνουν ακόμα και "μετριοπαθείς" και "σοβαροί" καθηγητές τύπου Γεραπετρίτη.
Συμπέρασμα: η κυβέρνηση του(νεότερου) Μητσοτάκη, η οποία εξελέγη με το λούστρο της "κεντρώας" και "μεταρρυθμιστικής" , οδηγείται σε (ή καλύπτει) ακρότητες που είχαμε ξεχάσει επί Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας(1974 και μετά).
Μήπως υπερβάλλουμε; Καλύτερα να υπερβάλλουμε εμείς, παρά να ξυπνήσει ένα πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκη και να αναφωνήσει "ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο;", όπως έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1963, σε μια εποχή που δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.
Γιατί τότε η Ιστορία θα επαναληφθεί τη δεύτερη φορά (όχι σαν φάρσα, που λέει ο Μαρξ, αλλά) σαν τραγωδία...
- από το fb του δημοσιογράφου Γιώργου Καρελιά